Ferencváros

Détári Lajos lesz a szakmai igazgató, Nagy Tamás marad a vezetőedző

megosztom

A két szakember közösen irányítja a Ferencvárost, mivel Détári Lajosnak nincs meg a Pro-licences végzettsége.

Détári Lajos lesz a Ferencváros szakmai igazgatója

Eldőlt a kérdés: Détári Lajos lesz a Ferencváros szakmai igazgatója. Az egykori világklasszis futballistának egyelőre nincs pro licencsze, ezért nem vezetheti az Ferencváros irányítását, Nagy Tamásnak azonban van, így a két szakember közösen készíti fel a csapatot. Détári Lajos a Zalaegerszeg elleni hazai találkozón debütál majd a zöld-fehéreknél. A hírek szerint a klub szerződést bont Kakas Lászlóval, a kapusok felkészítését a továbbiakban Balogh Tamás végzi.

Détári Lajos fél szezont játszott a Ferencvárosban 1993 őszén. A magyar futball utolsó világklasszisaként szokás emlegetni, aki 61 alkalommal ölthette magára a válogatott mezt. Itthon a Honvédban érte el legnagyobb sikereit, majd a német Eintracht Frankfurt játékosa lett, amely az ő góljával szerezte meg a Német Kupát. Ezután 17 millió német márkáért a görög Olympiakosz Pireusz játékosa lett.

Edzőként a romániai FC Bihornál kezdett dolgozni majd több klubnál tevékenykedett Vietnámtól Görögországig. Sok magyar csapat, többek között a Diósgyőr, Nyíregyháza, Siófok, Sopron, Honvéd kispadján is ült korábban, általában rövid ideig. Bozsik Péter mellett a magyar válogatott pályaedzője is volt. A másodosztályú Vecsés vezetőedzői posztját hagyta ott a Ferencvárosért.

megosztom