London 2012

Az olimpia pályát tesztelik a magyar kajak-kenusok

  • MTI
megosztom

Szerda reggel kel útra a magyar kajak-kenu csapat, amely csütörtöktől vasárnapig az előolimpián teszteli a jövő évi, londoni játékok pályáját.

A viadalra a brit fővárostól körülbelül 40 kilométerre nyugatra található Eton Dorney evezős és kajak-kenu központban kerül sor, a létesítmény egy 400 hektáros park területén fekszik.

A magyar együttesben olimpiai és világbajnokok sora kapott helyet, élükön több friss szegedi vb-aranyérmessel, így például Kozák Danutával, Kovács Katalinnal, Csipes Tamarával, Szabó Gabriellával, Benedek Dalmával vagy éppen Vajda Attilával. De tesztelheti az olimpiai helyszínt Paksy Tímea, Molnár Péter, Sík Márton, Beé István, Dombi Rudolf, Kökény Roland, Dombvári Bence, Bozsik Attila, Kammerer Zoltán és Vereckei Ákos is.

Az előolimpiai szereplés legfontosabb célja, hogy a válogatott versenyzők feltérképezzék a körülményeket, a pályát és a szállást.

"Az egyes és páros olimpiai számokban rendeznek versenyeket, az indulókat meghívásos alapon gyűjtötték össze - mondta a szövetség honlapjának Storcz Botond szövetségi kapitány. - Tulajdonképpen a szegedi vb után a világ legjobbjai már elkezdték a jól megérdemelt pihenőt, az előolimpiára senki nem készül külön, így nem is az eredmények a legfontosabbak. A cél, hogy a sportolók megismerjék, felmérjék a körülményeket, a versenypályát, a szállást, az étkezést, hogy jövőre már ne az ismeretlenbe utazzanak."

megosztom