Úszás

A hercegnő hívására Monacóba költözik Kirsty Coventry

  • VNA
megosztom

A nemzetközi úszósport egyik legismertebb alakja a zimbabwei Kirsty Coventry, aki ismét költözés előtt áll, ezúttal Monacóba teheti át székhelyét.

Ha nem lenne a női gyeplabda válogatott 1980-as moszkvai sikere, akkor az úszó Kirsty Coventry lehetne Zimbabwe egyetlen ötkarikás győztese. A 200 méteres hátúszás kétszeres olimpiai bajnokát mi leginkább arról ismerjük, hogy ő vette el Egerszegi Krisztina hosszú időn keresztül fennálló világrekordját. A 27 esztendős klasszis legnagyobb sikerei idején nagyrészt az Egyesült Államokban készült Kim Brackin edző irányításával, a pekingi olimpia óta viszont nagyrészt Dél-Afrikában, Johannesburgban készült.

Coventry saját Twitter bejegyzése alapján újabb költözésre készül, a tervek között pedig ezúttal Európa, közelebbről Monaco szerepel. A londoni olimpia előtt a nagyhercegségbe költözne a zimbabwei úszó, aki a meghívást az Albert herceggel a nyáron házasságot kötő dél-afrikai Charlene Wittstocktól kapta, aki annak idején maga is úszó volt. Coventry számára nem sikerült jól a sanghaji világbajnokság (három száma közül egyikben sem jutott döntőbe), így vélhetően ez motiválhatja őt az új környezet keresésében. Legközelebb szeptemberben láthatjuk a medencében Coventryt, amikor a Mozambikban sorra kerülő Afrika Játékokon szerepel, ezt követően viszont már költözik is Monacóba.

megosztom