U-21-es válogatott

Újabb sérültek, Egerszegi és Tischler is kidőlt

A magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának beszámolója szerint az írek elleni idegenbeli, és az olaszok elleni hazai Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U21-es válogatott keretéből újabb játékosok estek ki sérülés miatt.

Róth Antal szövetségi edző már a kerethirdetéskor sem számíthatott Balajti Ádámra, Litauszki Róberret, Simon Ádámra, Simon Andrásra, Fiola Attilara, valamint a múlt héten megsérülő Lázár Bencére sem.

Hozzájuk csatlakozott hétvégén Egerszegi Tamás, az Újpest FC játékosa a DVSC elleni bajnokin kapott egy rúgást a lábára. Őt a korosztályos válogatottnál (akárcsak az Újpestben a Loki ellen) Tajthy Tamás váltja.

Megsérült Tischler Patrik, az MTK futballistája is, és az első vizsgálatok alapján szinte biztosra vehető, hogy ő sem állhat a válogatott rendelkezésére. A támadó pótlására Róth Antal várhatóan nem hív be új játékost az együtesbe. Kádár Tamás korábbi sérülése már a múlté, a védő azonban egyelőre nincs száz százalékos erőállapotban, ezért kétséges, hogy a szövetségi edző pályára küldi-e az írek ellen.

"Bár gyarapodott a hiányzók listája, igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a csütörtöki nyitányra,  a rendelkezésre álló játékosokkal is hatékonyan és eredményesen kell futballozniuk az írek elleni rendkívül fontos mérkőzésen" - mondta Róth Antal a sérülések kapcsán.

Hétfőn a keret minden egészséges tagja ott volt Telkiben, és megkezdte a felkészülést az előttük álló tétmérkőzésekre. A csapat azon tagjai, akik nem játszottak tegnap bajnokit, ma edzésen vesznek részt, a többiek számára a regenerálódás jegyében telik a nap. A holnapi programban délelőtt egy edzés szerepel, ezt követően késő délután indul a válogatott gépe Dublinba. Az Írország-Magyarország Eb-selejtező csütörtökön 20:30 órakor kezdődik.