Női foci

Svájcba igazolt a női foci német sztárja, Inka Grings

  • VNA

Követte egykori klubtársát, Sonja Fuss-t és a svájci FC Zürich együttesében folytatja pályafutását a német női foci egyik legnagyobb sztárja, Inka Grings.

A svájci rekord bajnok FC Zürich nagybevásárlást tartott a nyáron, a Duisburgtól megszerzett Sonja Fuss után ugyanis a német válogatott egyik klasszis csatára, Inka Grings is Svájcba érkezik. „ A svájciak gyorsan és példamutatóan cselekedtek és nagyon rövid idő alatt tettek kedvező ajánlatot számunkra. Nem csak a jelenlegi ajánlat volt kedvező, hanem a folytatásról alkotott jövőkép is kedvezőnek tűnt” - állt a német játékosok menedzsmentjének vasárnap esti közleményében.

Gringset Oroszországból is megkeresték a közelmúltban, aki azonban a pénzügyileg is kedvező ajánlatok ellenére mégis a Zürichet választotta. „Eleinte nem volt könnyű nemet mondani az oroszoknak, akiktől sportszakmailag is kecsegtető ajánlatot kaptam. Svájcban viszont a labdarúgás utáni pályafutásom is könnyebben alakulhat, ez döntött végül mellettük” - nyilatkozta Grings a döntésről, ami nyilván nem volt könnyű számára, hiszen 16 éven keresztül játszott a Duisburg együttesében. A 94-szeres német válogatott csatár hatszor volt a Bundesliga gólkirálynője, eddigi teljesítménye elismeréseként pedig ex-klubja várhatóan visszavonultatja 9-es mezét. A Duisburg csapatkapitányi karszalagját Gringstől a védő Annike Krahn örökli majd meg.