NB I

Középpályást igazolna az edző nélküli ZTE

Kocsárdi Gergely szerint hosszú távon most jött ki, hogy gyengült a keretük, az újak pedig még nem tudtak egyéniséggé válni.

Továbbra szteincs edzője a Zalaegerszegnek, de az már biztos, Csank János nem folytathatja a munkát. A ZTE elnöke, Nagy Ferenc úgy látta, hogy olyan folyamat indulhat el a csapatnál, amelyből a régi felállással nehéz lenne már kilábalni.

"Az utóbbi két találkozón sem éreztem pozitív elmozdulást a csapat játékában, így váltanom kellett - mondta a klubelnök a Zalai Hírlapnak. - Sajnálom, hogy ilyen döntést kellett hoznom, mert Csank Jánost nagyszerű edzőnek és embernek is tartom. Kivételesen jó volt a kapcsolatunk és a klub sokat köszönhet neki. A sikertelenségért a csapat is felelős, ami annyit jelent, hogy a változtatás nem csak a vezetőedző személyét érinti majd."

Hozzátette: az augusztus végi átigazolási határidőig terveznek változást a keretben, főleg a középpályára szeretnének igazolni. A hír továbbra is tartja magát, hogy az új edző a Mészöly Géza, Prukner László, Pintér Attila hármasból is kikerülhet.

Kocsádi Gergely, a csapat kapitánya szerint a tavalyi negyedik helyezésük már csúcsnak számított, mivel a keretük meggyengült.

"Szerintem hosszú távon most jött ki, hogy gyengült a keretünk, az újak pedig még nem tudtak egyéniséggé válni - nyilatkozta a rutinos védő. - A legutóbbi negyedik helyezésünk már a maximumot jelentette, most pedig olyan szériába kerültünk, amiben a játékosok már azt sem tudták kihozni magukból, amit tényleg tudnak. Szervezettebbé, fegyelmezettebbé kell válnunk, s akkor elindulhatunk felfelé. Ha a tavalyi teljesítményünk kétharmadát hozzuk, nem lesznek kiesési gondjaink. Profi szemlélettel kell gondolkodni mostantól, s úgy készülni, hogy a következő mérkőzésen, akár idegenben is, legyőzzük a Fradit."