Premier League

Wenger a klub történetének legjobb munkáját végezte - Ferguson

  • ManUnited.hu

Sir Alex Ferguson már nem bírálja Arséne Wenger munkáját, azonban úgy gondolja, hogy a Manchester Uniteddel hat éven át nem szabad trófea nélkül maradni.

Wenger már 15 éve irányítja az Arsenal együttesét. Utoljára 2005-ben tudtak nyerni trófeát, akkor az FA kupa serleget emelhették a magasba.

A nyáron Arséne több kulcsjátékosától is megvált. Cesc Fabregas-t a Barcelonának, míg Samir Nasri-t a Manchester Citynek adták el az Ágyúsok.

Wengerék a múlt hétvégén 2-0-ás vereséget szenvedtek el a Liverpooltól. Emiatt sok kritika érte a francia menedzsert, ugyanis sokan úgy látják, hogy a 60 millió eurót, melyet átigazolásokra költhet, nem veszi igénybe.

A mai nap folyamán az Old Traffordra látogat az Arsenal. Ferguson megdicsérte a francia szakembert, módszereit illetően.

"A klub történetének legjobb munkáját végezte Wenger az Arsenalnál az elmúlt 15 évben."

Majd a Manchester United szurkolók megnyugtatása végett hozzátette:

"Nem engedtem volna, hogy ez megtörténjen (nyeretlenségi sorozat)," - mondta Sir Alex. "Arséne és én különböző utakon járunk. Ő teljesen másképpen irányítja az Arsenal-t, mint én a Manchester United-et."

Ferguson megvédte Wengert
A két menedzser híres volt egymás "csatáiról", különösen a 2004-05-ös szezonban. Akkor az Arsenal 49 meccses veretlenségi sorozatának végét jelentette egy Old Traffordi találka, ahol a United 2-0-ra nyert. Mostanában azonban mindketten finomabban nyilatkoznak egymás munkájáról.

Forrás: manunited.hu - magyar nyelvű Manchester United szurkolói oldal