NB I előzetes

Szombathelyen nagy a jókedv, Kecskeméten kicsi a baj

  • Göbölyös János

Vasárnap három mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 7. fordulója. A legutóbb a Honvéd ellen hazai pályán biztos győzelmet arató Kecskemét Szombathelyre látogat, ahol a múlt héten a Ferencvárost az Üllői úton legyőző Haladás lesz az ellenfele.

A Haladás hazai pályán esélyes a KTE ellen - Fotó: vasnepe.hu

Szombathelyen fieszta van. A városban mindenképpen, a futballcsapatnál még nem annyira. A Savaria Történelmi Karnevál zárónapján a Haladás is fokozni kívánja a fesztivál-fílinget, aminek ,,legegyszerűbb” módja, ha legyőzi, és ezzel pontszámban utoléri a jelenleg 6. helyezett Kecskemétet.
Három hét alatt sokat változott a hangulat a Rohonci úti stadionban, augusztus elején még az is kérdéses volt, hogy a rossz rajt után (vereség a Pécs, a Honvéd és a Győr ellen) Aczél Zoltán marad-e az edző, aztán következett egy gólnélküli, de legalább pontot érő sétameccs Angyalföldön, és ezután elkezdett lépkedni a Hali - méghozzá jó nagyokat. Az ősi rivális ZTE és a Fradi Üllői úti legyőzése nem csak azt bizonyította, hogy van erő és tartás a csapatban, hanem azt is, megérte várni, a vezetői türelem gólokat, pontokat, helyezéseket. Vasárnap talán az eddigi legnehezebb feladat vár a szombathelyiekre, a KTE ugyanis vendégként is a támadó futballt preferálja, általában eredményesen.

OTP Bank Liga 7. forduló
Haladás Sopron Bank–Kecskeméti TE Szombathely, 08.28., vasárnap, 18.00
Vezeti: Vad II. István (Kispál R., Ring Gy.)
Hathárom-tipp: 1
- A Kecskemét masszív, összeszokott gárda, erős, rutinos kerettel, jó edzővel – fogalmazott Aczél Zoltán, a Haladás trénere a kecskemetite.hu-n. - Játsszák a focit, általában támadó szellemben lépnek pályára, és mindez agresszivitással párosul. Most jó a hangulat az öltözőnkben, és szerencsére a ZTE és a Fradi elleni siker helyre tette a játékosok önbizalmát is. Nem vagyunk elbizakodottak, arra különösen ügyelek, hogy a labdarúgóim mindig a földön járjanak. Az egész város, karneválozik, a magunk módján mi is szeretnénk hozzájárulni az ünnephez, győzni akarunk.

Tomiszlav Szivics, a Kecskemét vezetőedzője az nb1.hu-nak nyilatkozva megemlítette, hogy sérülés miatt nem számíthat Ebalára, majd így folytatta:

- Biztos, hogy jó meccs lesz, mert a csapatom lassan újra a régi formájában szerepel. A Haladás jól erősített, ráadásul ők is egyre jobb formában vannak, így ha a pálya jó lesz, akkor biztosan remek mérkőzésre van kilátás.

A honlapnak arra a felvetésére, miszerint úgy hallani, hogy komoly gondok vannak a kecskeméti öltözőben, a keret nem túl egységes, és a fizetések csúszásáról is pletykálnak, a szerb tréner a következőt válaszolta:

- Erről nem tudok, és nem is akarok beszélni. Minden házban van gond, de úgy gondolom, hogy ennek a házon belül is kell maradnia. A játékunk alapvetően nem rossz, nekünk ez a munka, mi ezt csináljuk a lehető legjobban. A csapaton belül másnak más területen van dolga, ők azon dolgoznak, és minden rendben is lesz, mert nincs nagy baj.

Forma index (a legutóbbi öt mérkőzés alapján)*
Haladás-Kecskemét
  ellenfél eredmény pontszám
HALADÁS      
  Honvéd 2-4 0
  Győr 0-1 0
  Vasas 0-0 1,25
  Zalaegerszeg 1-0 2
  Ferencváros 2-1 2,50
Aktuális forma-index*     1,15
KECSKEMÉT      
  Kaposvár 4-0 2
  Diósgyőr 2-1 2,50
  Debrecen 0-1 0
  Pécs 2-2 1,25
  Honvéd 3-1 2
Aktuális forma-index*     1,55

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Pontozási rendszer
A legutóbbi öt mérkőzésen elért győzelmekért (és döntetlenekért) kapható pontok
Bajnokok Ligája 3,0 (1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)