Bundesliga

Stieberék pontot szereztek Hannoverben

A magyar válogatottba is meghívót kapó középpályás kezdőként 78 percet töltött pályán Hannoverben, ahol 1-1-es döntetlent játszott csapata.

Stieberék 2. percben már megszerezték a vezetést - Fotó: AFP

Stieber Zoltán a kezdők között kapott helyet a Hannoverbe látogató Mainz csapatában. Mindössze két perc kellett a vendégeknek, hogy megszerezzék a vezetést, Choupo-Moting beadása után Allagui talált be a hannoveri kapuba 70 másodperccel a kezdő sípszó után (0-1). A 24. percben tovább növelhette volna előnyét az FSV, ám Stieber szabadrúgása után a kapufán csattant a labda, úgy, hogy Zieler még ujjheggyel bele tudott nyúlni. Fél óra elteltével azonban a hazaiak egyenlítettek: Abdellaoue középről, tíz méterről talált be a hálóba (1-1).

A 39. percben ismét egy Stieber szabadrúgással veszélyeztettek a mainziak, de ez elkerülte a kaput. Az 55. percben Schultz fordulásból 17 méterről bombázott kapu mellé. Egy percre rá Rausch lecsúszott beadása csapódott a felső lécen, majd Stindl lövését hárította a kapus, ezekben a percekben szerencséje volt a vendégeknek. A 69. percben Rausch beadása után Abdellaoue ziccerben a kapus kezébe fejelte a labdát.

A 78. percben Kirchoff jött be a magyar válogatottba is meghívott Stieber Zoltán helyére. Ya Konan is fejjel szerezhette volna meg a vezető gólt, ám Müller ezúttal is résen volt. A hazaiak még próbálkoztak a gólszerzéssel, de az eredmény már nem változott, a Mainz pontot szerzett Hannoverben.

Bundesliga 4. forduló
Hannover 96-FSV Mainz 05 1-1 (1-1)
Gólszerző: Abdellaoue (30.) ill. Allagui (2.)