Bundesliga előzetes

Stieberék Hannoverben, a Schalkéhoz látogat a meglepetéscsapat

A Stieber Zoltánt, valamint a sérüléséből egyelőre még lábadozó Szalai Ádámot foglalkoztató Mainz az eddig még veretlen Hannover otthonába látogat a német labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában.

Nem lesz könnyű dolga a Mainznak - Fotó: AFP

Hannover 96-FSV Mainz 05 15:30
Hathárom-tipp: 1
A mainziak két győzelemmel rajtoltak a pontvadászatban, az elmúlt fordulóban pedig 12 perc után - a friss válogatott kerettag Stieber gólpasszának is köszönhetően - már 2-0-ra vezettek az előző szezonban kupagyőztes, valamint Bajnokok Ligája-elődöntős Schalke 04 ellen, ám a gelsenkircheniek megfordították a találkozót és 4-2-re diadalmaskodtak.
 Thomas Tuchel, a vendégek szakvezetője pokoli nehéz találkozóra számít.

Egészen más a hangulatunk egy győztes és egy vesztes meccs után. Ugyanakkor ez is hozzátartozik a játékhoz. Egy rendkívül sokat futó, fegyelmezett, erős csapat vár ránk Hannoverben. Szerencsére Heinz Müller csütörtökön már velünk tudott készülni, de Bo Svensson és Nicolai Müller csak futóedzéseket végezhettek” – mondta a fiatal szakvezető.

FC Schalke 04-Borussia Mönchengladbach 17:30
Hathárom-tipp: 1
A vasárnapi másik találkozón az eddig két győzelemmel és egy vereséggel álló Schalke hazai környezetben találkozik a Borussia Mönchengladbach csapatával. A vendégek eddig a Bundesliga meglepetéscsapatának számítanak, hiszen veretlenül, 7 megszerzett ponttal vezetik a pontvadászatot. Ez a rajt egyébként klubrekordnak számít, amit szeretnének minél tovább húzni. A Gladbachnak ráadásul a Schalke ellen is jól megy: az előző idényben idegenben döntetlent, hazai pályán győzelmet ért el a gelsenkircheniekkel szemben.