Premier League

Osztálykülönbség - nyolcat lőtt a Manchester United az Arsenalnak

A régi idők fociját idézte a Manchester United és az Arsenal rangadója a Premier League harmadik fordulójában - legalábbis ami a tempót és a gólok számát illeti. Az mindenképp új fejlemény, hogy az Ágyúsok csak minimális ellenállást tudtak kifejteni a mérkőzésen, és sima, 8-2-es vereségbe szaladtak bele.

Az Arsenal a hétközi Udinese elleni győzelmével és az ezzel járó BL-részvétellel talán a legnagyobb sikerét érte el a szezonban. A Manchester United a harmadik percben dolgozta ki első lehetőségét, de vezetést a 22. percben szereztek a hazaiak: ekkor már úgy tűnt, hogy a vendégvédők menteni tudnak egy United-helyzet után, de Anderson visszaemelte a labdát, és a könnyen összeeső Djourou mellett Welbeck a kapuba fejelt. (1-0)

Kicsivel később egyenlíthettek volna az Ágyúsok, Howard Webb ugyanis kissé talán könnyű síppal, de befújt egy büntetőt, miután Walcott elesett Evans mellett a tizenhatoson belül. Van Persie azonban gyengén gurított a büntetőpontról, De Gea pedig eltalálta az oldalt, így védeni tudott.

Wayne Rooney és Patrice Evra ünneplik a Manchester United egyik gólját Theo Walcott mellett az Arsenal ellen az Old Trafford stadionban 2011 augusztusában

A Vörös Ördögök megbüntették a kihagyott lehetőséget: meging úgy tűnt, hogy mentenek a védők egy helyzet után, de Young a tizenhatos előterében lövőhelyzetbe cselezte magát, és kissé a bal oldalról a bal felső sarokba tekert. (2-0)

A 30. percben De Geának Arsavin és van Persie lövéseit kellett védenie, de gólt megint a hazaiak szereztek. Rooney szabadrúgásból tekert a jobb felsőbe, Szczesny csak beleütni tudott a labdába. (3-0)

A szünet előtt Walcott még visszahozott némi reményt csapatának, a jobb oldalról éles szögből az addig remekül védő, de ezúttal bakizó De Gea lábai között szerzett gólt. (3-1)

A második félidő első félórájában mindkét csapatnak voltak nagy lehetőségei, de mind kimaradt, főleg Arsavin foghatta a fejét, mert könnyen közelebb vezethette volna csapatát az ellenfélhez.

Ehelyett Rooney egy újabb szabadrúgásból újra eredményes volt (4-1), majd Nani a teljesen rosszul helyezkedő védők közül kilépve szerzett gólt. (5-1)

Ha nem lett volna elég megalázó a különbség az Arsenal szurkolói számára, a csereként beállt Pak Dzsi Szung Young passza után (6-1).

Van Persie szépített még a 74. percben a bal oldalról a léc alá bombázva (6-2), de a hajrá kezdetén Youngot Walcott felrúgta a tizenhatoson belül, Rooney pedig belőtte a büntetőt (ezzel mellékesen mesterhármasig jutott), ezzel 7-2-re alakítva az eredményt, az utolsó pillanatokban pedig Young még egy nagy gólt tekert a bal oldalról a bal felsőbe. (8-2)

Az tehát biztosnak tűnik, hogy az Arsenal ebben az évben nem lesz versenyben a bajnoki címért, számukra inkább az lehet a kérdés, hogy az élmezőnyben ott tudnak-e maradni. Ehhez is szükségük lehet még új igazolásokra, azaz Arséne Wengernek lesz dolga a következő napokban. 

Premier League
3. forduló
Manchester United-Arsenal 8-2 (3-1)
gólszerzők: Welbeck (22.), Young (28., 90+2.), Rooney (42., 64., 87.), Nani (67.),
Pak (70.), illetve Walcott (45+3.), van Persie (75.)
West Bromwich Albion-Stoke City 0-1 (0-0)
gólszerzők: Shotton (90.)
Tottenham Hotspur-Manchester City 1-5 (0-2)
gólszerzők: Kaboul (68.), illetve Dzeko (34., 41, 55., 90.), Agüero (60.)
Newcastle United-Fulham 2-1 (0-0)
gólszerzők: Best (48., 66.), illetve Dempsey (88.)
szombaton játszották:
FC Liverpool-Bolton Wanderers 3-1 (1-0)
gólszerzők: Henderson (15.), Skrtel (52.), Adam (53.), illetve Klasnic (92.)
Chelsea-Norwich City 3-1 (1-0)
gólszerzők: Bosingwa (6.), Lampard (82., 11-esből), Mata (101.), illetve Holt (63.)
kiállítva: Ruddy (81., Norwich)
Blackburn Rovers-Everton 0-1 (0-0)
gólszerzők: Arteta (90., 11-esből)
Swansea City-Sunderland 0-0
 
Aston Villa-Wolverhampton Wanderers 0-0
Wigan Athletic-Queens Park Rangers 2-0 (1-0)
gólszerzők: Di Santo (41., 66.)