NB I

A Vasas szerezte meg első győzelmét a Ferencváros elleni rangadón

A Puskás Ferenc Stadionban rendezett Vasas-Ferencváros mérkőzés az angyalföldiek 2-0-s győzelmet arattak, ezzel ők tudtak előbb elmozdulni a két csapat közül a holtpontról. A Fradi továbbra is nyeretlen, de a Vasas új vezetőedzőjének, Marijan Vlaknak is lesz még dolga az angyalföldiekkel.

Csizmadia Csaba, a Ferencváros (b) és Jusuf Dajic, a Vasas játékosa harcol a labdáért a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Vasas-Híd - Ferencváros találkozón, a Puskás Ferenc Stadionban. MTI Fotó: Kollányi Péter
Gyorsan megszerezte a vezetést a Vasas, a negyedik percben Bárányos szabadrúgása után nem tudtak felszabadítani a ferencvárosi védők, Kovács pedig közelről Jova kapujába lőtt. (1-0)

A folytatásban jobb játékot mutatott be a Fradi, de ez csak helyzetekre volt elég. A 19. percben Oláh nem találta el a labdát az ötösön belül, Junior pedig kapu mellé lőtt mögüle, majd Rósa jó lövését védte ki Ilizi. A 26. percben Csizmadia próbálkozott távolról, de a piros-kékek kapusa megint menteni tudott.

A 32. percben Simics növelhette volna a Vasas előnyét, Simek beadásából az oldalhálóba fejelt, a félidő hajrájában pedig Oláh előtt volt egyenlítési lehetőség - és rengeteg terület a jobb oldalon, de ahelyett, hogy kapura tört volna, gyengén középre próbált gurítani, a védők pedig mentettek.

A második játékrészben voltak nagy lehetőségei a Ferencvárosnak az egyenlítésre, de megint a Vasas volt eredményes. Egy ziccernél Jova már mentett volna, de a visszafutó Svábot találta fejbe a labdával, ami így Bárányos elé pattant, neki pedig csak az üresen maradt kapuba kellett passzolnia. (2-0)

Az ezt követő húsz percben már hitehagyottan játszottak a zöld-fehérek, az angyalföldiek pedig könnyen tartották kétgólos előnyüket. A hosszabbításban Junior még az ötösről is a kapu mellé fejelt, így a Vasas szerezte meg első győzelmét a két csapat - kiesési - rangadóján.

OTP Bank Liga, 7. forduló
Vasas-Híd - Ferencváros 2-0 (1-0)
Puskás Ferenc Stadion, 3000 néző, vezette: Szilasi
Vasas:Ilizi - Kulcsár D., Gáspár, Kovács G., Sütő - Simek (Ferkó, 66.), Farkas B., Bárányos (Radványi, 87.), Arsic (Bakos, a szünetben) - Dajic, Simic
Ferencváros: Jova - Fülöp N., Csizmadia, Otten, Sváb - Jovanovic (Felix, 55.), Júnior, Tóth B. (Somalia, 79.), Maróti, Rósa (Fito, 73.) - Oláh
Gólszerzők: Kovács G. (4.), Bárányos (69.)
Sárga lap: Bakos (50.), Kovács G. (61.), Farkas B. (85.), illetve Maróti (50.), Felix (68.)