La Liga előzetes

A Real Madrid és más trónkövetelők elkezdik a versenyt

Vasárnap délután és este öt mérkőzést rendeznek a Primera División második - de a sztrájk miatt nyitó - fordulójában. Pályára lép a Real Madrid, a Sevilla, a nagybevásárlást tartó Málaga és az Athletic Bilbao is.

José Mourinho vezeti a Real Madrid edzését 2011 augusztusában

Zaragoza-Real Madrid
vasárnap 20:00 (Sport 1)
hatharom-tipp: 2
Ha abból indulunk ki, hogy szezonelőzetesünk szerint ez az idény is a Barcelona és a Real Madrid párharcáról fog szólni, minden más ellenfelükkel szemben könnyed győzelmekre számíthatunk tőlük. Ugyanígy gondolkodhatunk, ha figyelembe vesszük, hogy a Zaragoza az előző szezonban éppcsak bennmaradt. Viszont Pintér Ádám csapata a Bernabéuban győzni tudott, azaz a labda kerek, minden meccs más, és mindig az aktuális találkozóra kell koncentrálnia még a Real Madridnak is, bármekkora közhelynek is tűnnek ezek  a kijelentések. Ennek ellenére meglepő lenne, ha a Szuperkupa-mérkőzések alapján jó formában lévőnek tűnő Blancók épp az első bajnokijukon botlanának.

Athletic Bilbao-Rayo Vallecano vasárnap 16:00
hatharom-tipp: 1
A Granada és a Real Betis, a Primera División másik két újonca egymás ellen felejthető találkozóval kezdett szombat este, és a Rayónak elsőre egy igen kemény ellenfél jutott. Igaz, hogy a Baszkok az első nyolc helyezett közül a legkevesebb gólt szerezték otthon az előző idényben, de a legerősebb keretükkel állhatnak ki, még mindig náluk van a klasszis center, Fernando Llorente, és az őt tavaly többször is fantasztikusan kiszolgáló fiatal tehetség, Muniain. Az újoncot is jó nevű játékosokkal - Roque Santa Cruzzal és Arouna Konéval - hozták hírbe, de ők még nem állnak rendelkezésre, azaz az ő csapatuk még nem biztos, hogy készen áll egy ilyen mérkőzésre.

Getafe-Levante
vasárnap 18:00
hatharom-tipp: 1
A madridi és a valenciai kiscsapat mérkőzése az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is alsóházi rangadónak számít majd, és leginkább arról dönt, hogy melyiküknek kell izgulnia a kiesés miatt. A Getafe tavaly hazai pályán simán nyert 4-1-re, és az Európa-bajnok Dani Güiza bemutatjozhat, miközben a Levantéban az új szerzemény del Horno és több más játékos is sérüléssel küzdött a héten.

Mallorca-Espanyol
vasárnap 18:00
hatharom-tipp: X
Az előző idényben az Espanyol stabil csapatnak számított, nem messze az európai kupaszereplést érő helyektől, a nyolcadik pozícióban végzett - igaz, összességében 9 ponttal elmaradt tőlük. A gárda életében azonban gondot okozhat, hogy Osvaldo a héten a Romába igazolt. Bármennyire is nem nagy név a csatár - egyelőre(?) - 13 gólt szerzett az előző idényben, amit nem könnyű pótolni. A Mallorca egyik alapembere, de Guzman is távozni készül, úgyhogy elképzelhető, hogy két kissé lyukas csapat lép majd pályára vasárnap este.

Sevilla-Málaga
vasárnap 22:00 (Sport 1)
hatharom-tipp: X
Az andalúzok az elmúlt évek sikerei után a tavalyi szezonban gyengébben szerepeltek, de ezen a nyáron jócskán megújult a keretük, így könnyen újra a legjobbak között találhatjuk őket. A Málagára talán kétszeresen igaz ez, hiszen a spanyol bajnokság újgazdag csapataként megvették van Nistelrooyt, Cazorlát, Tulalant és Joaquínt - hogy csak a legnagyobb neveket említsük. Ha valamelyikük nyerni tudna vasárnap este, az nagy előnybe kerülhetne a másikkal szemben a dobogóért folyó versenyben. Így jó esetben egy jó mérkőzést is láthatunk.