Tenisz

Wozniacki tornagyőzelemmel hangolt a US Openre

  • VNA

A világelső Caroline Wozniacki sikerét hozta a New Havenben rendezett női tenisztorna, a dán játékos a cseh Cetkovskát győzte le két szettben.

Eddig nem sikerültek jól Caroline Wozniacki számára az amerikai keménypályás versenyek (Torontóban és Cincinattiben is első meccsén szenvedett vereséget), New Haven azonban fordulatot hozott a dán világelső életében. A torna szombaton rendezett, mindössze egy óra 12 percig tartó döntő mérkőzése esőszünet miatt ugyan elhúzódott, de végül sima Wozniacki sikert hozott. A dán játékos 12 bréklabdájából hatot értékesített, így simán, 6-4, 6-1 arányban győzött a világranglista negyvenedik helyén álló cseh Petra Cetkovska ellen. Wozniacki csupán 12 önhibát követett el az egész mérkőzésen (ellenfele 35-öt), így nem volt meglepetés, hogy a dán teniszező magabiztosan győzött és sorozatban negyedszer nyerte meg – ezúttal szettveszteség nélkül - a New Haven-i tornát.

Cetkovska veresége ellenére remek héten van túl, hiszen Li Na, Agnieszka Radwanska és Marion Bartoli személyében három kiemelt játékost is legyőzött, mielőtt élete első WTA torna döntőjébe jutott volna. Wozniacki kilenc év után az első olyan női játékos lett, aki egyazon tornát négyszer egymás után tudta megnyerni, utoljára ez Serena Williamsnek sikerült éppen itt New Havenben 1999 és 2002 között. A 21 esztendős dán játékos a mostani győzelmet követően átlépte a kereseti rangsorban a 10 millió dolláros pénzösszeget.