Belga Nagydíj

Vettel: Nem Belgium a kedvencem!

A világbajnoki címvédőnek nem a szíve csücske a mindenki által kedvelt Spa-Franchorchamps-i versenypálya, elsősorban azért, mert eddig képtelen volt harmadiknál jobb helyen végezni itt.

Vettel, Red Bull-Renault, 2011, Spa

A gond természetesen nem azzal van, hogy a rendkívül izgalmas vonalvezetésű pálya ne felelne meg Vettel kényes ízlésvilágának, sokkal inkább aggasztja a világbajnokot, hogy az aszfaltcsík karaktere nem kifejezetten fekszik az RB 7-esnek.

„Arról van szó, hogy túl sok az egyenes. A kettes szektor még tűrhető, de a hármassal és az egyessel meg fog gyűlni a bajunk. Nagyszerű pálya, mindenki imád itt versenyezni, de a mi autóinknak egyszerűen nem fekszik - no, de sebaj, annál nagyobb fegyverténynek számítana egy itteni győzelem” - idézi több belga hírforrás is a világbajnoki címvédőt.

„A pálya gyönyörű, a vidék egyedülálló, de ezt eddig is tudtuk. Nekünk azonban nem szabad a fákra és az erdőkre figyelnünk, nem gyönyörködhetünk a természetben, bármekkora is legyen az előnyünk. Az utóbbi futamokon nem voltunk túl acélosak, mindenképpen fejlődnünk kell, már itt Belgiumban, hogy ne legyenek gondjaink a bajnoki címek megszerzésével."

Vettel interjúja végén arra is kitért, hogy nem hisz abban a feltevésben, miszerint a riválisok utolérték, sőt már lelépték a Red Bullt a fejlesztések terén. A 24 éves német arról beszélt, a változó és meglepően hűvös körülmények között nem jött ki neki a lépés sem a Nürburgringen, sem pedig Magyarországon, a lényeg az, hogy hasonló körülmények között már hamarabb elérik a gumik az üzemi hőmérsékletet, ezen dolgoztak a kissé hosszúra nyúlt nyári szünetben a csapat mérnökeivel.