Tenisz

Veszélybe kerülhet a US Open is a hurrikán miatt

  • VNA

Az Egyesült Államok keleti partján pusztító Irene névre hallgató hurrikán miatt csúszhat a US Open tenisztorna kezdése.

Bajban vannak az USA keleti partjánál sporteseményt szervezők ezen a hétvégén. A közelgő hurrikán miatt a New Haven-i torna döntőjét már előbbre hozták négy órával, a PGA golfsorozat edisoni versenye hamarabb ér majd véget, az igazán nehéz helyzetben viszont a US Open tenisztorna szervezői vannak. Az évad utolsó Grand Slam tornájának kezdése ugyanis a várható természeti csapás miatt bizonytalanná vált. A szervezők már korábban lemondták a hagyományos szombati „gyereknapot”, vasárnap pedig vélhetően nem is lehet majd használni a Flushing Meadowsban található létesítmény egyetlen pályáját sem.

Az Egyesült Államok keleti partján pusztító Irene névre hallgató hurrikán miatt csúszhat a US Open tenisztorna kezdése. Az évad utolsó Grand Slam tornájának kezdése ugyanis a várható természeti csapás miatt bizonytalanná vált. - Fotó: AFP
Holnap ugyanis a tervek szerint a világ legnagyobb tenisz stadionjának számító létesítményt zárva tartják, a Grand Slam versenyre készülő játékosok pedig vélhetően szállodájukban vészelik majd át Irene rombolását. New York polgármestere, Michael Bloomberg is beszédet mondott a közelgő veszély kapcsán és arra kérte városa lakosságát, hogy a következő 24 órában ne hagyják el házukat, lakásukat. A várhatóan 160 km/órás sebességű szél komoly károkat okozhat, a heves esőzések pedig akár az amerikai metropoliszban is áradásokhoz vezethetnek. „A legjobb történésekben bízunk, de felkészültünk a legrosszabbakra” - adott vészjósló nyilatkozatot Bloomberg szombaton reggel, aki már a város evakuálási tervét is leporolta a közelgő események előtt.

Szombaton délutánra komoly útlezárásokat rendeltek el New Yorkban, ahol a város hídjait is lezárják majd. A meteorológusok többnapos következményekkel járó eseményekre számítanak, így továbbra is bizonytalan, hogy a teniszezők időben (hétfőn reggel helyi idő szerint 11.00-or) meg tudják-e kezdeni a US Open küzdelmeit. A kezdésről vagy az esetleges halasztásról szóló döntést vélhetően vasárnap délután hozza majd meg az amerikai tenisz szövetség.