Atlétikai vb

Usain Bolt sétált egy jót - simán nyerte az előfutamot

  • VNA

A jamaicai Usain Bolt először lépett fel a tegui atlétikai világbajnokságon, ahola 100 méteres síkfutás előfutamában 10,10-et "sétált".

A háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok Usain Bolt ugyan már két hete Dél-Koreában tartózkodik, de érdemi bemutatkozására csak a vb első napján kerülhetett sor. A sprintereknél idén már nem négy, hanem csak három futásra van szüksége a legjobbaknak, így Bolt a délelőtti előfutamok során nem lépett pályára, a délutáni programban azonban a 100 méter hatodik előfutamában már láthattuk.

Hiába futott azonban vele egy futamban a brit Dwain Chambers, Bolt már 20 méternél vezetett, 60 méter után pedig a "kéziféket behúzva" is fölnyesen győzött. A győztes idő (10,10) azt is jelzi, hogy bár idén nen volt kiemelkedő formában a jamaicai futó, a győzelemre továbbra is neki van a legnagyobb esélye. Az egész mezőny legjobb idejét teljesítő Bolthoz legközelebb a negyedik futamban szereplő honfitársa, Yohan Blake tudott kerülni, aki 10,12-vel nyerte meg saját futamát.

Usain Bolt az előfutamban is a leggyorsabb volt

"Nagyon koncentrált voltam, tökletes rajtom volt, aminek külön örülök. Ez egy világbajnokság, ahol kész vagyok arra, hogy jól szerepeljek. Sokat dolgoztam és ez a sok munka most kifizetődni látszik és van esélyem a címvédésre" - mondta Bolt, aki idén csupán három alkalommal futott 100 métert a világbajnokság előt.