Kadett birkózó-vb

Török Zsolt vb-ezüstérmes lett Szombathelyen

  • MTI
megosztom

Török Zsolt ezüstérmet szerzett szombaton a Szombathelyen zajló kadett birkózó-világbajnokságon, a kötöttfogásúak 85 kg-os súlycsoportjában.

A magyar szövetség honlapja szerint a hazai sportoló török, izraeli és görög riválisát legyőzve úgy menetelt az elődöntőig, hogy még pontot sem tudtak ellene elérni. A legjobb négy között az üzbég Ulugbak Alihodzsajev viszont megnyerte az első menetet. Utána azonban ismét Török percei következtek: előbb egyenlített, majd a harmadik két percben levitellel és két pörgetéssel fináléba jutott.

A finn Matti Elias Kuosmanen elleni döntőben Török ismét akciódús birkózással könnyedén nyerte meg a nyitómenetet. Ezt követően viszont már egyetlen pontot sem tudott csinálni riválisának, aki így fordított és nyert. A szombaton szőnyegre lépett másik négy magyar birkózó közül Papp Bertalan (58 kg), Szabó Dániel (69), Andrási József (42) egy-egy vereséggel kiesett, míg Torba Erik (50) két győzelemmel a negyeddöntőig jutott, majd kikapott és ezzel búcsúzott is a további küzdelmektől

megosztom