NB I előzetes

Siófoki tűzimádók a diósgyőri katlanban

Szombaton négy mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 7. fordulója. Először a múlt héten Újpesten egy pontot szerző Diósgyőr a Kaposvár elleni somogyi rangadón biztos győzelmet arató Siófokot fogadja.

A DVTK tábor ismét szép számban lesz jelen - Fotó: MTI

Benczés Miklós most visszaadhatja Horváth Károlynak amit tanult tőle. Mondjuk úgy, hogy a Diósgyőr legyőzi a Siófokot. Nem túl elegáns fizetség ez, de ha már így alakult, ki kell használni az alkalmat, a kollegalitásnak most nincs helye. A DVTK trénere a klub honlapján adott nyilatkozatában külön kitért arra, hogy a szombati ellenfél szakmai igazgatója edzői pályafutása elején sokat segített neki:

- A pro-licences képzés során el kellett látogatni egy NB I-es csapathoz, és engem Horváth Károly fogadott. Ezúton is köszönöm neki, hogy betekintést engedett a kulisszák mögé, megismertem akkor a munkáját, mindenben segítségemre volt.

Hogy Benczés tud-e ebből valamit kamatoztatni a mérkőzésen, arra később kapunk választ, mindenesetre nem csak Horváthból, hanem a vezetőedzőből, ifj. Mihalecz Istvánból és a Siófok játékából is tökéletesen fel kell(ett) készülnie ahhoz, hogy a Diósgyőr megnyerje a meccset.

OTP Bank Liga 7. forduló
Diósgyőri VTK–BFC Siófok
Diósgyőr, 08.27., szombat, 15.00 (Sport1) Vezeti: Böcskei Balázs (Forgács A., Tóth I.)
Hathárom-tipp: x
- A Siófok jól szervezett csapat, az eddig lejátszott mérkőzéseken kevés gólt kapott, nekünk az lesz a feladatunk, hogy feltörjük ezt a védelmet – folytatta Benczés. - Eddig hat mérkőzésen kilenc gólt szereztünk, ezt az arányt kell növelnünk. De nem csak a mi csatársorunk és a vendégvédelem párharca várható, hanem fordítva is, hiszen a héten végleg eldőlt, hogy Sowunmi Thomas marad Siófokon. Védekezésben is kreatívan kell futballoznunk, mert csak úgy van esélyünk a győzelemre.

Növeli a diósgyőriek esélyeit, hogy letelt José Juan Luque eltiltása, a spanyol középpályás újbóli csapatba állításával várhatóan veszélyesebb, gólerősebb lesz a hazaiak támadójátéka. A korai kezdési időponttal, és a várható hőséggel kapcsolatban Benczés annyit jegyzett meg, hogy szeretné, ha a Siófoknak még melegebb lenne, mint nekik, a forróságot pedig a DVTK szurkolótábora által teremtett forró hangulat is fokozhatja.

A Siófok számára kissé vontatottan indult a szezon (elhalasztott első forduló, vereség Pápán), aztán ráállt arra útra, ami ha kis lépésekkel is, de felfelé vezet a tabellán. Az utóbbi három mérkőzésén veretlen maradt (döntetlen Pakson és a Videotonnal szemben, magabiztos győzelem a Kaposvár ellen), ami azért figyelemre méltó, mert a tavalyi élmezőny tagjairól van szó. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a korábbi nyerőembert, a ciprusi kitérő után hazatért Sowunmit is sikerült megtartani, akkor elmondható, a Siófoknak a jelenlegi formája alapján nem kell tartania a kieséstől.       

Forma index (a legutóbbi öt mérkőzés alapján)
DVTK-Siófok
  ellenfél eredmény pontszám
DVTK      
  Ferencváros 1-1 1,25
  Kecskemét 1-2 0
  Videoton 0-2 0
  Pápa 2-0 2
  Újpest 1-1 1,25
Aktuális forma-index*     0,90
SIÓFOK      
  Újpest 2-0 2
  Győr 0-1 0
  Paks 1-1 1,25
  Videoton 0-0 1
  Kaposvár 3-1 2
Aktuális forma-index*     1,25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Megpróbáljuk számszerűsíteni, melyik csapat milyen formában várja az aktuális bajnoki mérkőzését. Az értékelésnél mindig a legutóbbi öt találkozót vesszük figyelembe, a különböző meccseket más-más nehézségi fokozatba soroltuk. A győzelemért kétszer annyi pontszám jár, mint a döntetlenért, ha ezt tétmérkőzésen vendégként éri el a csapat, azt 0,5 illetve 0,25 ponttal jutalmazzuk. Az átlagolás után (az öt meccs összpontszámát elosztjuk öttel) a végeredmény megmutatja az adott együttes aktuális formáját. A tévedés jogát természetesen fenntartjuk, hiszen bármikor történhet meglepetés. De hát, ettől (is) izgalmas a játék.

Forma index-számítás
Az egyes mérkőzésekért adható pontok
Bajnokok Ligája 3,0 (1,50)
Európa Liga 2,5 (1,25)
NB I 2,0 (1,00)
Magyar Kupa 2,0 (1,00)
Egyéb nemzetközi 2,0 (1,00)
Szuperkupa 1,5 (0,75)
Ligakupa 1,0 (0,50)
Egyéb hazai 1,0 (0,50)