Belga Nagydíj

Schumacher új versenymérnököt kapott

megosztom

A Spában Formula-1-es bemutatkozásának huszadik évfordulóját ünneplő német új versenymérnököt kapott a Mercedestől - Mark Slade helyét Peter Bonnington veszi át.

Schumacher 20 éves évfordulót ünnepel

Mark Slade egyébként nem számít nyeretlen kétévesnek az F1 világában, korábban a McLarennél Kimi Räikkönent segítette, míg tavaly a Renault-nál dolgozott az újonc Vitalij Petrov versenymérnökeként. A Mercedes az idei szezontól vette igénybe szolgálatait, ám Slade nemrégiben úgy döntött, visszavonul, és nem vállalja a munkájával járó rengeteg utazást.

A Mercedes a pótlást - nyilvánvalóan a hirtelen döntés miatt is - házon belül oldja meg: Slade helyét azonnali hatállyal, Peter Bonnington veszi át, aki visszatérése óta folyamatosan segíti a német legendát.

Természetesen a szerepcsere komolyabb átalakulásokat is gerjesztett a csapaton belül: Nico Rosberg eddigi versenymérnöke, Jock Clear csatlakozik Schumacher egységéhez, hogy átvegye Bonnington megüresedő szerepkörét, a fiatalabbik német versenyzővel pedig a továbbiakban Tony Ross fog együtt dolgozni.

A csapat szerint a döntés oka az volt, hogy Schumacher és Bonnington, minél inkább össze tudjon szokni 2012-re, ám a rossznyelvek szerint a hétszeres világbajnok egyszerűen irigyelte Rosbergtől a szakmán belül nagy tiszteletnek örvendő Clear szakértelmét. Az igazság valószínűleg sohasem fog kiderülni…

megosztom