NB I

Prukner, Pintér vagy Mészöly is lehet a ZTE új edzője

"Ez a szezon nem úgy sikerült, ahogy szerettük  volna, sajnos sok sérültünk is volt. Nincs tüske bennem, lezárom ezt az időszakot és okulok belőle" - nyilatkozta a leváltott Csank János.

Prukner is lehet az új ZTE.edző - Fotó: vidi.hu

Ahogy arról beszámoltunk, a ZTE közös megegyezéssel szerződést bontott Csank János vezetőedzővel. A tréner elmondta, felkészült a váltásra.

"Egy edzőnek persze, hogy nem kellemes az ilyen helyzet, de ez a szakma azzal is jár, hogy időnként elköszönnek az embertől - mondta a szakember a Zalai Hírlapnak. - Viszont nem haraggal váltam el a klubtól, és Nagy Ferenc elnöktől sem, ugyanis szép három évet töltöttem el Zalában. Abban is biztos vagyok, hogy az elnök nem könnyen hozta meg ezt a döntését. Ez a szezon nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, sajnos sok sérültünk is volt. Nincs tüske bennem, lezárom ezt az időszakot, és okulok belőle."

Nagy Ferenc, a ZTE FC elnöke a megyei lapnak elmondta, pénteken éjjel hozta meg döntését.

"Sajnos az elmúlt két hétben már érezhető volt, ha nem tudunk látványos javulást elérni az eredményesség és a játék tekintetben, akkor egy olyan folyamat indulhat el, amelyből már nehéz lenne kilábalni - fogalmazott a klubelnök. - Nagyon sajnálom, hogy ezt a döntést kellett meghoznom. Csank Jánost szakmailag és emberileg is nagyra tartom, a klub pedig sokat köszönhet neki az elmúlt három esztendőben. Mégis, a mostani helyzetben nem láttam más esélyét annak, hogy kilábaljunk ebből a helyzetből, csak ha váltunk a vezetőedzői poszton.

A Zalai Hírlap szerint Prukner László, Pintér Attila, Mészöly Géza, s talán valaki más is esélyes lehet a zalai kispadra.