Atlétikai vb

Pars Krisztián egy dobás után döntőbe jutott

  • MTI

A kalapácsvető Pars Krisztián első dobásával bejutott a döntőbe a dél-koreai atlétikai világbajnokságon. Ugyanez nem sikerült a másik magyar indulónak, Németh Kristófnak.

A magyar csapat egyik éremesélyese, Pars Krisztián 77,21 m-es, első kísérletével 21 cm-rel dobta túl a selejtező szintet, így az első adandó alkalommal kiharcolta a döntőbe jutást. Az első selejtező csoportban a szintet rajta kívül csak a lengyel Szymon Ziolkowski (77,19) és a japán Koji Murofushi (78,56) tudta megdobni. A szintén szombathelyi Németh Kristóf a férfi kalapácsvetés selejtezőjének második csoportjában lép a dobókörbe, a versenyszám fináléját hétfőn rendezik meg.

"Elsőre szintet akartam dobni, ez sikerült, aminek örülök. Mivel edzeni itt nem lehetett, először dobtam ebből a körből, ami különben nagyon jó. Nem sok lehetőség volt most sem bent melegíteni, forogni sem engedtek, csak a két melegítő dobást. De elsőre megdobtam a 77 métert, ez a lényeg. Azt azért éreztem, hogy gyorsabban kellett volna a mozgást kezdenem, túl lazára sikerült. A döntőre jó tapasztalatokat adott a selejtező, most már van helyismeretem" - nyilatkozta Pars Krisztián a selejtező után.

A viadal honlapja szerint a szintén szombathelyi Németh Kristóf a második csoportban lépett dobókörbe, második kísérlete volt a legjobb (74,09 m), de ez nem volt elegendő a legjobb 12 közé kerüléshez.