Atlétikai vb

Kazi Tamás továbbjutott 800 méteren

  • VNA

Az atlétikai világbajnokság első napjának délelőttjén egy magyarért szurkolhattunk, Kazi Tamás továbbjutott 800 méteren az elődöntőbe.

Kazi Tamás, a férfi 800 méteres síkfutás előfutamában a tegui atlétikai világbajnokságon.A 800 méteres síkfutás 43 fős mezőnyben a közelmúltban Svájcban magaslaton is készülő magyar futó (1:48.29) a hatodik előfutamban - a kolumbiai Rafith Rodriguez mögött - a második helyén végzett és a továbbjutók közül a 23. legjobb idővel kvalifikálta magát a legjobb 24 közé. A selejtezőben futamonként az első három hely automatikus továbbjutást ért, így a vb-szintet az utolsó lehetőségével teljesítő magyar futó simán jutott tovább a vasárnapi délutáni programban sorra kerülő elődöntőbe.

Ott viszont már nem lesz könnyű dolga a magyar futónak, hiszen most a leglassabb előfutamból jutott tovább, a mezőnyben pedig összességében csak a 31. leggyorsabb volt. Az előfutamok legjobb idejét (1:44,83) a szudáni Abubaker Kaki futotta, de rajta kívül a többi esélyes, a világcsúcstartó kenyai Rudisha, az orosz Borzakovszkij, a lengyel Lewandowski, a kenyai Yego is simán jutott tovább. Az egyedüli meglepetést a tavalyi EB-ezüstérmes brit Michael Rimmer kiesése jelentette, aki ugyan jobb időt (1.47,11) futott Kazinál, de futamában csak ötödik lett és búcsúzott.