Szalemi tenisztorna

John Isner ismét tornát nyert hazai pályán

  • VNA

A negyedik helyen kiemelt amerikai John Isner nyerte az egyesült államokbeli Salemben rendezett, 553 ezer dollár összdíjazású férfi tenisztornát.

A szalemi torna szombati döntőjében John Inser szetthátrányból fordítva diadalmaskodott a selejtezőből induló francia Julien Benneteau ellen. Az amerikai játékos számára azért volt fontos a jó szereplés, mert a torna helyszínéhez közel, Greensboro-ban nőtt fel, a mostani döntőben pedig családja és barátai is ott ültek a lelátón. A pályafutása nyolcadik ATP torna döntőjét játszó Isner valamelyest javított az eddigi gyenge finálé-mérlegén, mostani győzelme ugyanis a harmadik tornagyőzelmét jelentette.

Ez a siker viszont azt is jelentette egyben, hogy Benneteau-nak továbbra is várnia kell élete első győzelmére, a francia játékos ugyanis ötből az ötödik döntőjét is elbukta. Ha pedig nyer, akkor ő lehetett volna Szergej Sztahovszkij 2009. novemberi szentpétervári sikere óta az első olyan játékos, aki selejtezőből indulva tud ATP tornát nyerni.

A közelmúltban Newportban is győztes Isner számára a mostani siker újabb önbizalom növelő lehet a hétfőn kezdődő (már ha az Irene hurrikán közbe nem szól) US Open előtt, hiszen a világranglista 28. helyén álló játékos hat héten belül második tornáját nyert meg, legutóbbi 21 meccséből pedig 17-et megnyert. A döntő után mindkét játékos komoly logisztikai nehézségekkel küzd majd, hiszen a hurrikán miatt alaposan megbénult légiközlekedésben hétfőig el kellene jutniuk a US Open helyszínére, New Yorkba.

Eredmény, döntő:
Isner (amerikai, 4.)-Benneteau (francia) 4:6, 6:3, 6:4