Fogathajtás

Feljöttek a magyarok maratonhajtásban

  • MTI

Feljöttek a magyarok a szombati maratonhajtás során a franciaországi Contyban zajló kettesfogathajtó-világbajnokságon, a hétszeres vb-aranyérmes Lázár Vilmos a hetedik, míg a csapat a negyedik helyről várja a folytatást.

A második számban Nagy Tibor szerepelt a legjobban a magyarok közül, ő második lett, így elsősorban neki köszönhető, hogy a csapat az éremszerzés közelébe került. Nagy egyéniben a 21. helyről közvetlenül Lázár mögé, a nyolcadik pozícióba jött fel. Lázár -  csakúgy, mint a díjhajtásban - ezúttal is tizedikként zárt, viszont összesítésben ezzel is megelőzte három riválisát. A csapat harmadik tagja, Selyben Zsolt két helyet lépett előre, jelenleg a 15., míg a csak egyéniben érdekelt Nyúl Zoltán 16.

"A lovaim nagyon jó állapotban voltak, ezért tudtam, csak tőlem függ, hogyan sikerül a verseny, de végig bíztam magamban. Ez az első vb-m, így volt bennem némi feszültség, de ahogy behajtottam egy akadályba, rögtön elmúlt ez az érzés. És a legjobb számom, az akadályhajtás még hátravan" - mondta az MTI-nek Nagy Tibor. "Nagyon bánt, hogy a maratonpálya hármas akadályában túlcsúsztam egy kapun. Ez csak az én hibám volt, így húsz másodpercet, s ezáltal öt pontot hagytam ott. Ezzel még egyéniben is lenne esélyem az éremre, így viszont nincs, továbbá a csapatnak szintén hiányzik ez az öt pont, de ott még meglehet az érem" - mondta a magyar szövetség elnökeként is tevékenykedő Lázár.

Összesítésben továbbra is a német Carola Diener vezet, a legjobb maratonhajtást produkáló holland Tom Engbers a második, míg a kiegyensúlyozottan szereplő francia Stephane Chouzenoux a harmadik. A zárószámban, a vasárnapi akadályhajtásban minden verőhiba három hibapontot ér, ezt figyelembe véve Lázár két verőhibára van a dobogótól és négyre az aranyéremtől, de ahogy ő fogalmazott, túl sokan vannak előtte, hogy sikerüljön dobogóra állnia. Csapatban a magyar hármas egy verőhibára van a franciáktól, háromra a németektől és ötre a hollandoktól.