Belga Nagydíj

Button: Spában mi fogunk nyerni!

A Hungaroringen legutóbb futamot nyerő Jenson Button meg van győződve róla, hogy Spában nem a Red Bull, hanem a McLaren számít majd a legerősebb csapatnak, és minden bizonnyal a győzelmet is be fogja söpörni a wokingi alakulat.

Button, McLaren-Mercedes, 2011, Belga Nagydíj

Nyomban hozzá kell tennünk, a brit csapat eddig sem volt rossz formában, a Nürburgringen Lewis Hamilton, Magyarországon pedig Button révén aratott bravúros győzelmet, következésképp belgiumi sikere immáron sorozatban a harmadik lenne. Ez pedig még akkor is megsüvegelendő eredménynek számít, ha tudjuk, a wokingi istálló 103 pont távolságból követi a Red Bullt a konstruktőri tabellán.

Nem hiszem, hogy erősebbek lennénk a Red Bullnál, akárki akármit mondjon, ők nagyon jók lesznek itt is - én csak azt tudom, hogy jó formában vagyunk, erős az autónk, van esély a győzelemre. Okosan kell taktikáznunk, nem szabad feladnunk, és akkor kihasználva a várhatóan hűvös időt, ismét megelőzhetjük a Red Bullokat, talán mind a ketten Lewisszal” - fejtegette Button.

„Sokan kérdezik, akarunk-e még világbajnokok lenni. Hát, hogy a fenébe ne, válaszolom én nekik. Nehéz dolgunk van, annyi szent, de nem adjuk fel, minden ezt követő versenyen meg kell vernünk Sebastiant (Vettel), és akkor sima a dolog. Most viccelek persze, egyáltalán nem lesz sima, de ne higgye senki, hogy eleve feltett kézzel megyünk a küzdőtérre.”

A 31 esztendős Button a péntek délelőtti edzésen a leggyorsabb volt esős pályán (összességében a 3 lett), és a délutáni, húsz száraz percet tartogató gyakorláson is megverte csapattársát, Lewis Hamiltont.