Atlétikai vb

A peches Asafa Powell váltóban elindulna

  • VNA

A 100 métert kénytelen volt ágyéksérülése miatt kihagyni, de bízik az orvosi csodában és 4x100-on mégis indulna a vb-n Asafa Powell.

Asafa Powell, a jamaicai 100 méteres síkfutó
Hiába volt korábban világrekorder, hiába teljesítette mindenkinél többször 10 másodpercen belül a 100 métert, hiába vezeti a legrövidebb sprint táv idei világranglistáját, a jamaicai Asafa Powellnek a nagy világversenyeken valahogy nincs szerencséje. Ez történt vele idén is, hiszen a birminghami versenyen összeszedett ágyéksérülése miatt nem tudott elindulni a tegui atlétikai világbajnokság 100 méteres versenyében.

„Teljesen padlón vagyok, úgy érzem magam, mint akit átok sújt” - panaszkodott Powell, aki évek óta rendre megsérül, ha nagy világversenyről van szó. ”Tizenegy hónapot dolgoztam azért, hogy itt jól szerepeljek. Az volt a tervem, hogy nyerek, és mindenkit magam mögé utasítok itt Dél-Koreában” - kesergett Powell, aki azonban még bízik abban, hogy a vb utolsó napján sorra kerülő 4x100-as váltóig javulhat az állapota, igaz erre meglehetősen csekély az esély.

A közelmúltban Budapesten is futó Powell számára a szeptember 8-i zürichi Gyémánt Liga verseny is kérdésessé vált, sőt az is elképzelhető, hogy véget is ér számára ez az évad. „Ha nagy egyéni győzelem nélkül is kell befejeznem pályafutásomat, akkor is minden idők egyik legjobb sprintere leszek, aki valaha pályán volt” - zárta nyilatkozatát Powell, aki fél szemmel már a londoni olimpiára figyel, ami könnyen lehet, hogy élete utolsó esélye lesz - a világcsúcsok mellett - egy igazán kiemelkedő eredmény elérésére.