Cselgáncs-vb

Mészáros és Joó is megizzadt a nyitányon

  • MTI

A 70 kg-os Mészáros Anett és a 78 kg-os Joó Abigél is izgalmas meccsen jutott be a 32 közé a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján.

Mészáros, a Honvéd Európa-bajnoka - aki az előző három vb-n két ezüstöt és egy bronzot szerzett - első meccsén igencsak megizzadt a svájci Juliane Robra ellen: az ötperces mérkőzésidő akció nélkül telt le, aztán a háromperces hosszabbítás hajrájában a 24 éves magyar leszorította Eb-harmadik ellenfelét, amire az utolsó pillanatban jukót kapott, és nyert. A folytatásban a salvadori Veronica Mendoza következik, aki háromszor volt bronzérmes a kontinensbajnokságon.
   
A nap másik magyarja, az ugyancsak Eb-aranyérmes Joó néhány perccel később az olasz Assunta Galeonéval akaszkodott össze. A KSI dzsúdósát kétszer intették, majd a jukónyi hátrányból egy dobással kiegyenlített, ám harmadik figyelmeztetésénél az olasz már vazaarival vezetett. Alig öt másodperc volt hátra, és veszni látszott a csata, amikor Joó egy látványos lábszárátforgatással eldobta Galeonét, és ipponnal nyert.
   
"Ez hihetetlen, az olasz egyfolytában nyújtott karral eltartotta magától Abigélt, és mégis őt intették háromszor!" - mérgelődött edzője, Pánczél Gábor.
   
A 32 között könnyebb ellenfél vár a 21 éves Joóra a Fidzsi-szigeteki Sisilia Rasokisoki személyében.