Cselgáncs-vb

Mészáros Anett elődöntős 70 kg-ban

  • MTI

A 70 kg-os Mészáros Anett bejutott az elődöntőbe, míg a 78 kg-os Joó Abigél a vigaszágon folytatja szereplését a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján.

Mészáros Anett a japán Joriko Kunihara ellen küzd a párizsi cselgáncs-világbajnokságon a nők 70 kg-os súlycsoportjábanMészáros, a Honvéd Európa-bajnoka - aki az előző három vb-n két ezüstöt és egy bronzot szerzett - a svájci Juliane Robra, a salvadori Veronica Mendoza és a luxemburgi Lynn Mossong után, a negyeddöntőben a vb-harmadik japán Kunihara Jorikóval találkozott, akit legyőzött eddigi két meccsükön. A harmadik csata második percében a 24 éves magyar jukót kapott akciójára, majd 14 másodperccel később vazaarit érően döntötte fel a japánt. A hátralévő időben az ázsiai még megpróbálkozott egy leszorítással, ebből Mészáros kibújt, s végül megtartotta előnyét. A legjobb négy között a hazai közönség előtt szereplő, olimpiai második és kétszeres világbajnok Lucie Decosse következik, akit eddig négy meccsükön csak egyszer tudott legyőzni.

A nap másik magyarja, az ugyancsak Eb-aranyérmes Joó az olasz Assunta Galeone, a Fidzsi-szigeteki Sisilia Rasokisoki és az orosz Vera Moszkaljuk után a vb-második brazil Mayra Aguiarral találkozott, akitől tavaly kikapott a Hungária Kupán. A 21 éves magyar számára ezúttal sem termett babér, mivel másfél perc elteltével az ellenfél egy horogdobással véget vetett a küzdelemnek. A vigaszágon a KSI dzsúdósa a világbajnok holland Marhinde Verkerkkel csap össze - akit megvert eddigi három találkozójukon -, s ha nyer, akkor a bronzéremért léphet tatamira.