Cselgáncs-vb

Mészáros Anett bronzérmes, Joó hetedik lett Párizsban

  • MTI

A 70 kg-os Mészáros Anett bronzérmet nyert a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján.  A 78 kg-os Joó Abigél a hetedik helyen végzett.

A 70 kg-os Mészáros Anett bronzérmet nyert a párizsi olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján

 A Honvéd Európa-bajnoka - aki az előző három vb-n két ezüstöt és egy bronzot szerzett - a svájci Juliane Robra, a salvadori Veronica Mendoza, a luxemburgi Lynn Mossong, a japán Kunihara Joriko és a hazai közönség előtt szereplő Lucie Decosse után a szintén Európa-bajnok, kétszeres vb-harmadik szlovén Rasa Srakával csapott össze, akivel 2-2-re áll a különpárharcuk.

Az ötödik csata egy-egy intéssel indult, majd sokáig meddő tusakodás folyt, de fél perccel a vége előtt eldőlt a találkozó. A 24 éves magyar földhöz teremtette ellenfelét, az akcióra előbb a szlovénnak írtak jukót, majd vazaarit, aztán a döntés Mészáros neve mellé került, ám a bírók hamarosan visszaminősítették jukóra. Sraka lenn maradt a földön, a lábát fájlalta, és ugyan megpróbálkozott a folytatással, 17 mp-cel a mérkőzésidő lejárta előtt jelezte: feladja a küzdelmet.   

Mészáros sorozatban negyedik vb-jén állhat dobogóra, és a magyar cselgáncssport 15. bronzérmét szerezte. A keddi nyitónapon a 48 kg-os Csernoviczki Éva is harmadik lett, így a magyar küldöttség két medálnál tart Párizsban.

Az Eb-aranyérmes Joó az olasz Assunta Galeone, a Fidzsi-szigeteki Sisilia Rasokisoki és az orosz Vera Moszkaljuk legyőzése, illetve a brazil Mayra Aguiartól elszenvedett vereség után a világbajnok holland Marhinde Verkerkkel csapott össze a vigaszágon, akit megvert eddigi három találkozójukon. A negyedik csata mindössze egyetlen értékelhető akciót hozott, amikor négy perc elteltével az ellenfél kiemelte, és az oldalára dobta a KSI büszkeségét, amiért jukót kapott. A hátralévő időben a 21 éves Joó már nem tudott fordítani, így a holland küzdhet a bronzmeccsen, ő pedig hetedikként zárt.