Kajak-kenu

Kovács Katalin sikeres műtéten esett át

  • MTI

Sikeres lábműtétet hajtott végre Kovács Katalin kétszeres olimpiai és 31-szeres világbajnok kajakosnőn dr. Toman József, a Sportkórház sebésze.

A kiváló sportolónőnek afféle "üzemi sérülése" volt a jobb lábfején, Tomán doktor pénteki elmondása szerint "lábháti ganglionnal" operálta a minapi szegedi világbajnokságon is két aranyérmet szerző Kovácsot, ami köznapi nyelvre lefordítva az ínhüvely kóros kiboltosulását jelenti a jobb lábfejen.
   
"Katit a kajakozásban zavarta az elváltozás, edzőjével, Csipes Ferenccel konzultálva úgy döntöttünk, hogy a világbajnokságig injekciókkal enyhítjük a fájdalmat, s a vb után kerítünk sort az operációra a Sportkórházban" - mondta a sebészorvos, aki még hozzátette, hogy a teljes gyógyulás két-három hetet vesz igénybe, de közben sem zavarja Kovácsot a kajakozásban a beavatkozás.
   
Mindennek amiatt van jelentősége, hogy jövő szerdán Londonba utazik Kovács az előolimpiai kajakversenyekre. "Katit nem akadályozza a versenyzésben a műtét, természetesen elindul a viadalon" - jelentette ki Csipes.