Manchester United

Ferguson élesen támadja az FA-t

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere éles kirohanást intézett az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) felé, amiért szerinte rendszeresen méltatlanul bánnak klubjával. A skót tréner annak apropóján fakadt ki, hogy csapatából nyolc (kulcs)játékosát is kénytelen lesz nélkülözni a Bulgária és Wales elleni Európa-bajnoki selejtezők idején.

Sir Alex kirohant az FA ellen

Az angol labdarúgó-válogatott szeptember 2-án Bulgária otthonában lép pályára, majd négy nappal később Walest fogadják a Wembleyben. Fabio Capello szövetségi kapitány nyolc United-játékosnak küldött meghívót: Wayne Rooney, Rio Ferdinand, Ashley Young, Michael Carrick, Tom Cleverley, Phil Jones, Danny Welbeck és Chris Smalling sem állhat ebben az időszakban Sir Alex rendelkezésére, aki "ennek alkalmából" kifejezésre juttatta véleményét az FA-ről.

"Az FA sz*rba se veszi a Manchester Unitedet! - dühöngött Fergie. - A világ bármely klubjánál több játékost adunk a nemzeti válogatott számára. Lehet, hogy ebből végre egy kis előnyünk is fog származni, hiszen rájöttek, milyen fontosak vagyunk...Természetesen a játékosoknak örülök, hiszen kiemelkedő teljesítményt nyújtanak."

A skót szaktekintély amiatt méltatlankodott, hogy az elmúlt szezonban öt mérkőzésre eltiltotta az FA a kispadtól, amiért bírálta Martin Atkinson játékvezetőt a Chelsea elleni bajnokin (1-2) történtek miatt, majd pedig Wayne Rooney-t sújtották kétmeccses eltiltással, amiért obszcén szavakat kiabált gólöröme közben a kamerába. Emiatt a csatárnak ki kellett hagynia a Manchester City elleni FA-kupa-elődöntőt, ahol a United vereséget szenvedett.