Atlétikai vb

A világcsúcstartónak nem tetszik az edzőtábor

  • VNA

Korábban már többen is panaszkodtak a német atléták közül a jejui edzőtáborra, de csütörtökön a kalapácsvető Betty Heidlernél betelt a pohár, így elhagyja a csapatot.

Na, ilyen is ritkán lehet hallani. Az általában precízen és pontosan szervező és tervező német sportban is csúszhat hiba a gépezetbe. Úgy tűnik ugyanis, hogy nem volt szerencsés választás Jeju szigetére vinni a német atlétikai válogatott világbajnokság előtti felkészülését. A kalapácsvetés világcsúcsát idén májusban megdöntő (79,42) Betty Heidler volt az, akinél a leghamarabb telt be a pohár, a 2007-es világbajnok és 2010-es Európa-bajnok versenyző saját honlapján jelezte, hogy a tervezettnél négy nappal hamarabb, már pénteken elhagyja a közös edzőtábort, mivel az ottani körülmények nem alkalmasak a megfelelő felkészülésre.

„Sajnos kellemetlen meglepetések értek bennünket. Eredetileg minden arról szólt, hogy a körülmények megfelelőek lesznek, de ez sajnos nincs így. Az erősítő terem számunkra ilyen formában használhatatlan, hiszen nem engedik meg azt, hogy a súlyokat magasról a földre dobjuk, ami pedig nálunk megszokott dolog. A dobókör egy teljesen elkülönített részen van, ami önmagában nem gond, de a szél miatt a háló folyamatosan mozog, ami nagyon zavaró. A kör talaja egyenetlen, ami azt jelenti, hogy egy részén lentről felfelé, másik részén pedig fentről-lefelé forgunk, ez pedig nem optimális számomra. Emiatt hozom előre az elutazásomat, így az eredetileg augusztus 30-ára tervezett utazást már 26-án megejtem” - füstölgött honlapján Heidler, aki a vb egyik nagy esélyesének számít. A szintén dobogó esélyes rúdugró, Malte Mohr is panaszkodott ugyan korábban az edzőtáborban tapasztalt körülményekre, ő azonban marad a többiekkel…