NB I

A Győr lemosta a teljesen széteső ZTE-t, és még mindig hibátlan

A Győri ETO 5-1-es győzelmet aratott a Zalaegerszeg ellen az OTP Bank Liga 7. fordulójának nyitómérkőzésén hazai pályán. A tabellát ezzel a győzelemmel vezető, százszázalékos győriek a helyzeteik alapján jobb koncentrációval akár kétszer ennyi gólt is lőhettek volna Csank János darabokra hulló csapatának.

A Győr rögtön nekiment ellenfelének, a 2. percben már két helyzetet is kialakítottak. Előbb Jahic nyúlt bele egy lapos jobb oldali beadásba, és miután a védői nem tudtak menteni, Alekszidze is lőhetett volna, de estében nem találta el a labdát. A folytatásban is egyértelműen a hazaiak irányítottak, és a vendégvédőktől bőven kaptak is segítséget a helyzetek kialakításához. Előbb Kovács esett el leghátul - Koltai ziccerben mehetett kapura, de Jahic védett -, majd Bogunovics szaladt alá egy ívelésnek - ekkor Kocsárdi mentett nagyot Alekszidze elől.

A gólt azonban nem úszta meg a Zalaegerszeg, a 17. percben Koltai rosszul találta el a tizenhatoson a neki legurított labdát, de az így lett jó Völgyinek, aki a jobb oldalról ballal szépen tekert a hosszú sarokba. (1-0)

Az ETO ezután sem állt le, és bár egy kontra végén Trajkovics még nem talált kaput, a 34. percben egy jobb oldali beadás után Alekszidze az előtte felugró védő alatt a földre lőtte a labdát, ami felpattant, és Jahic nagy meglepetésére a feje fölött a kapuba vágódott. (2-0)

Az első félidő egyetlen ZTE-helyzete csak ezt követően jött, de az is kimaradt, miután egy bal oldali beadásból Kovács nem talált kaput. A játékrész zárásaként a balösszekötő helyén kilépő Babic még fejberúgta Jahicot, majd Dinjar a kipattanóból az üres kapura lőhetett volna, de ehelyett elszórakozta a helyzetet.

A szünet után még felvillant a remény a vendégek előtt, miután Kamber ívelését Tököli jól vette át a hazai tizenhatoson belül, és Sztevanovics mellett a hálóba lőtt. (2-1)

A Győrt azonban a kapott gól nem igazán zavarta meg, továbbra is sok helyzetet alakítottak ki, de közülük továbbra is sokat hagytak ki. A 64. percben például Dinjar egyedül vezethette a labdát Jahicra, de sikerült telibe találnia a kapust. A hazaiak így is növelni tudták az előnyüket, miután Babic távolról, kissé a jobb oldalról a jobb felsőbe bombázott. (3-1)

Az összeomlás pedig ezzel kezdődött meg igazán a vendégcsapatban. A 74. percben Völgyi egy finom csellel védőjét és a kapust is elfektette a tizenhatoson belül, majd a kapu jobb oldalába lőtt (4-1), a 76. percben pedig Djordjevics remekül ívelt Ahjupera lábára, aki átemelte a labdát Jahic felett. (5-1)

A hajrában erőlködés nélkül is újabb helyzeteket tudtak kialakítani a hazaiak, majd az utolsó pillanatokban még egy szabályosnak tűnő gólt elvett az asszisztens intése miatt a Győrtől a játékvezető, de így is fölényes győzelmet aratott Csertői Aurél csapata, amely még mindig százszázalékos, és ezzel egyelőre egyedül áll a vasárnap játszó Debrecen előtt a tabella élén.

OTP Bank Liga, 7. forduló
Győr-Zalaegerszeg 5-1 (2-0)
Győr, 4000 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Völgyi (17., 74.), Aleksidze (34.), Babic (66.), Ahjupera (76.), illetve Tököli (48.)
sárga lap: Ahjupera (76.), illetve Tököli (31.), Balázs (73.)
piros lap: Balázs (91.)
Győr: Sztevanovics - Babic, Djordjevic, Fehér, Völgyi - Koltai, Ji-Paraná (Tokody, 85.), Pilibaitis - Trajkovic, Aleksidze (Ahjupera, 75.), Dinjar (Dudás, 75.)
ZTE: Jahic - Kocsárdi, Bogunovic, Kovács Ge., Turcsik - Szalai (Horváth A., 65.), Kamber, Kovács Gá. (Delic, 70.), Bujor (Balázs, a szünetben) - Meyé, Tököli