Debrecen

Varga József felépült, az Újpest ellen és a válogatott meccsekre készül

A DVSC-TEVA hivatalos honlapja adott hírt róla, hogy felépült sérüléséből Varga József, és már a vasárnapi, Újpest elleni hazai rangadón pályára léphet. Emellett a magyar válogatott közelgő két Eb-selejtezőjére is készül.

"Tegnap (kedd) óta a csapattal edzek, mind a két edzést végigcsináltam, nem volt semmi gond, így ha a szakmai stáb is úgy gondolja, az Újpest ellen már játszhatok - mondta szerdán a dvsc.hu-nak Varga József. - Az előző mérkőzések sikerei után valószínűleg ismét telt ház lesz. A liláknak nem úgy sikerült a szezon, ahogy eltervezték, de nekünk ezzel nem kell foglalkoznunk, csak tenni a saját dolgunkat. Hazai pályán mindenképpen rámenősen kell futballoznunk, és minél hamarabb gólt szerezni, ha sikerül, akkor szerintem nem lesz gond. A vendégek valószínűleg nem adják könnyen a bőrüket, mert szeretnének elindulni felfelé, úgyhogy nyílt meccsre számítok."
 
A középpályás a nemzeti csapat előtt álló megmérettetésekről is szót ejtett. "Két nagyon fontos mérkőzés előtt áll a válogatott. Először a svédekkel játszunk, akiket ugyebár nem kell bemutatni senkinek. Mindenki tudja róluk, milyen játékerőt képviselnek, remek csapatot alkotnak. Csak akkor lehet esélyünk, ha végig fegyelmezetten játszunk, és tudásunk legjavát nyújtjuk. Nem lesz könnyű, de ami lehetőségünk adódik, azt kegyetlenül ki kell használni, hogy sikerrel tudjuk venni az akadályt. Bízom azonban a csapatban, és abban is, hogy szerepet kapok majd. Bizakodva várom a mérkőzést, az biztos, a szeptember 2-i találkozó sorsdöntő lesz."

Varga az Újpest elleni mérkőzés után csatlakozik a válogatott kerethez.