Átigazolás

Joey Barton orvosin van Buzsákyéknál

Joey Barton, a Newcastle United középpályása csütörtökön orvosi vizsgálatokon vett részt Londonban a Queens Park Rangers edzőközpontjában, azaz közel áll ahhoz, hogy Buzsáky Ákos csapattársa legyen.

Barton szerződése 2012 nyarán lejár a Szarkáknál, és állítólag január óta már nem is tárgyalnak a meghosszabbításáról, ráadásul a játékos a Leeds United elleni, bajnokság előtt utolsó felkészülési mérkőzés után kritizálta a klub átigazolási politikáját. Emiatt akkor kétheti fizetésmegvonással büntették, és azóta emlegetik, hogy távozik.

Joey Barton dobja ki a mezét a szurkolóknak a Sunderland-Newcastle United mérkőzés után a Stadium of Light-ban 2011 augusztusában

Szóba került ugyan a Fabregas és Nasri eladása után meggyengült Arsenal is, de úgy tűnik, Barton egy kisebb csapat, a Queens Park Rangers játékosa lesz. Neil Warnock, a QPR menedzsere azonban csütörtöki sajtótájékoztatóján egyelőre sejtelmesen nyilatkozott az ügyről.

"Addig nem beszélhetünk komolyan egyetlen szerződésről sem, amíg azt alá nem írták. Joeynak tettünk egy jó ajánlatot, és szerintem tetszett is neki. Azért remélem, hogy azt nem várja, hogy annyit fizessünk neki, amennyit a lapok írtak" - mondta a szakember.

A középpályás valamivel közlékenyebb volt nála: "A legújabb hír az, hogy épp az orvosi vizsgálatok végén járunk. Utána meglátjuk, hogyan tovább. Még nem hoztam meg a végleges döntésemet, de a klubbal tárgyalva tetszettek a céljaik, és úgy éreztem, el kell jönnöm, hogy személyesen is beszéljünk, és túl legyünk a kötelező formalitásokon. Van még néhány dolog, amiről tárgyalnunk kell, de lépésről lépésre haladunk."

A klub új ügyvezető igazgatója, Philip Beard bizakodva várja a megbeszéléseket Bartonnal, és még ebben az átigazolási szezonban szeretne megszerezni néhány játékost.

"Azt hiszem, néhány üzletet még le tudunk bonyolítani a következő napokban. Egészen augusztus 31-ig van időnk, és biztosnak kell lennünk abban, hogy megfelelően megerősítettük a csapatot. Remélem, ennek köszönhetően stabil szereplők tudunk lenni a világ legjobb bajnokságában" - mondta a klubvezető.