US Open

Csak Czink Melinda jutott tovább

Az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában a szerdán pályára lépő négy magyar versenyző közül csak Czink Melinda jutott tovább.

Az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjének szerdai versenynapján pályára lépő magyarok közül csak Czink Melindának sikerült a továbbjutás

A Magyar Tenisz Szövetség honlapja szerint Kellner Ádám nyitotta a sort a magyarok közül a US Openen, sajnos nem túl jól, az első szettben 0-5-nél ébredt, de ez túl későnek bizonyult és végül 6-2-re elvesztette a szettet, majd a második is így fejeződött be, így búcsúzott a versenytől.

Ugyanígy járt Marosi Katalin és Babos Tímea is, akik közül előbbi a 6-4-re megnyert első szett után 4:6 6:0 6:3-ra kikapott a 26. kiemelt ukrán Korytsseva ellen, utóbbi pedig 7:5 7:5-ös vereséget szenvedett élete első felnőtt US Openjén a 7. kiemelt francia Foretztől.

A tegnap pályára lépő magyarok közül egyedül Czink Melinda tudott nyerni, aki szetthátrányból fordítva verte a szabadkártyás amerikai Gibbst 3:6 7:6(6:4) 6:0-ra, így csatlakozhatott Jani Rékához a selejtező második körében, ahol Koryttseva lesz az ellenfele.

US Open, selejtező, 1. forduló:
Férfiak:  
Laurynas Grigelis (litván)-Kellner Ádám 6:2, 6:2
 
Nők:  
Czink Melinda-Nicole Gibbs (amerikai) 3:6, 7:6 (7-4), 6:0
Stephanie Foretz Gacon (francia, 7.)-Babos Tímea 7:5, 7:5
Marija Kortycseva (ukrán)-Marosi Katalin 4:6, 6:0, 6:3