Tenisz

A US Open is emlékezik szeptember 11-ére

  • VNA
megosztom

A US Open idei döntőjének napja éppen a szeptember 11-ei terrortámadás tízéves évfordulójára esik. Az amerikai tenisz torna szervezői szeretnének méltó módon emlékezni a tragikus eseményre.

Két és fél hét múlva rendezik az amerikai nyílt teniszbajnokság kéthetes tornájának utolsó mérkőzéseit, amikor a tenisz mellett egy sajnálatos évforduló is New York városa felé irányítja majd a világ figyelmét. Szeptember 11-én, a terrortámadás tízedik évfordulóján rendezik ugyanis a US Open férfi tornájának döntőjét. Az Arthur Ashe-ról elnevezett center pálya talaján a megemlékezés jeleként a „11-09-01” felirat lesz olvasható, emellett pedig Flushing Meadowsban emlékünnepségeket is tartanak majd. „Ezzel szeretnénk tisztelegni azok előtt, akik 2001. szeptember 11-én hősies tevékenységeket hajtottak végre itt New Yorkban és az ország számos pontján” – nyilatkozta Chris Widmaier, az amerikai tenisz szövetség szóvivője.

Az amerikai sportesemények mindig nagy felhajtással járnak

Az emlékezés az amerikai Andy Roddick számára is különleges lesz, aki annak idején, 19 esztendős fiatal tehetségként is ott volt már a 2001-es US Open negyeddöntőjében, ahol az ausztrál Lleyton Hewitt-tól szenvedett vereséget. Roddick akkor azt tervezte, hogy a vereség után még egy koncert erejéig New Yorkban marad, de aztán végül mégis amellett döntött, hogy hazarepül családjához Floridába. Otthon, a televízió képernyője előtt értesült ő is a New York-i ikertornyok elleni támadásról. „Valósággal sokkoltak az események, hiszen egy nappal korábban még én magam is ott voltam, ahol mindez történt. Bízom benne hogy a tízéves évforduló inkább azt az egységet, az együvé tartozás érzését hozza majd vissza, ami a katasztrófa után az egész országot áthatotta” – osztotta meg mostani érzéseit a 2001 szeptemberében bekövetkezett eseményekről az amerikai játékos.

megosztom