NB I

Ha ősszel meglesz a dobogó, közel kerülhet a bajnoki cím az ETO-hoz

Az eddig hibátlanul szereplő Győri ETO-ban Boughuerra, Copa, Cetkovic, Supic, Lamas és Ceolin játékára sem tartanak igényt, Pátkait viszont leigazolnák az MTK-tól.

A Győri ETO eddig remekül szerepel

A Győri ETO eddig szárnyal az OTP Bank Ligában, hat forduló után még 100 százalékos Csertői Aurél alakulata. A Kisalföld című lap többek között a sikeres szereplés okait kereste.

„A bajnokság előtt Tarsoly Csaba, klubunk elnöke egy interjúban kitért a prémiumokra, de nem pontosan idézték, amit mondott. A tisztánlátás végett: a premizálásunkban két kategória van. Az egyik az, amikor a csapat az egyes fordulók után az első-negyedik helyek valamelyikét foglalja el, vagy valamilyen oknál fogva lejjebb áll ugyan a táblázaton, de a megszerezhető pontok hatvanhét százalékát begyűjtötte. Ebben a kategóriában két és félszer többet ér egy győztes meccs, mint amikor a csapat az ötödik-tizedik helyek között áll. A tizedik hely alatt nincs juttatás. Természetesen célprémium is van, amely kizárólag a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyezés kiharcolásáért jár. A Magyar Kupában csak a kupagyőzelemért fizetünk" - ismertette a prémiumok rendszerét Klement Tibor

A klubvezető ugyanakkor elmondta, a jó szereplés szerinte nem hozható összefüggésbe a pénzügyekkel.

"Meggyőződésem, hogy a jó rajt nem elsősorban a premizálás függvénye. Csertői Aurélnak tavasszal lehetősége volt, hogy megismerje a rendelkezésére álló keretet, utána szinte sérülés nélkül dolgozták végig a felkészülést. Kialakult egy állandó kezdőcsapat, amelyen Csertői Aurél eddig csak Dudás, Takács és Simon kiesése miatt kényszerűségből változtatott. Őket is minőségi játékosokkal lehetett pótolni. A csapategységet erősíti, hogy a kommunikáció magyarul történik. Érzékelhető törekvés a szakmai stáb részéről, hogy azonos tudás esetén a hazai futballisták élveznek előnyt a külföldiekkel szemben. Jó látni, hogy a játékosaink helyén kezelik a sikert, és nagy elszántsággal készülnek az újabb győzelmekre. Bizakodó vagyok, mert az ETO hagyományosan tavasszal szerepel jobban, és ha az őszt a dobogón fejeznénk be..." - nyilatkozta az egykor Sopronban is dolgozó vezető.

Az ETO-nál több olyan játékos is van a csapat keretében, aki korábban alapjátékosnak számított, ám Csertői Aurélnál nem kap szerepet.

„Eugene és Radosavljevic már elment, róluk nem tudok semmit. Boughuerrát egy évre kölcsönadtuk a marokkói első osztályú CS Constantinoisnak, Copa sorsa függőben, Supicé megoldásközeli állapotban van, valószínű, megszüntetjük a szerződését. Cetkovic elutazott próbajátékra Kazahsztánba, Niksiccsel még tárgyalunk, Sharashenidzével közös megegyezéssel megszüntettük a megállapodásunkat. A nem játszók közül a nyáron igazolt Lamasról az elmúlt két hónapban bebizonyosodott, hogy tudásban nem jobb, mint Kiss Máté vagy Windecker, ezért kezdeményezzük a közös megegyezéses szerződésbontást. Ceolin képességeit mindenki elismeri, de amióta Győrben van, kiderült róla, hogy az egyéni érdekeit nem tudja a csapat érdekei alá rendelni. A játékos olasz ügynökei Itáliában keresnek számára csapatot, az ügyet még nem zártuk le. Nicorec tavaly szeptemberben játszott utoljára, az elmúlt időszakban három műtéten esett át. Türelmesek vagyunk vele szemben, hiszen korábban sokat tett a csapatért. Várjuk, hogy újra formába lendüljön. Ami az új igazolásokat illeti, ismételten felvettük a kapcsolatot az MTK-val, szeretnénk megvásárolni a tehetséges belső középpályást, Pátkai Mátét" - fejtette ki az ügyvezető.