Bajnokok Ligája

Wenger az Udinese ellen leülhet a kispadra

  • hatharom.hu-MTI

Az Arsenal menedzsere, Arséne Wenger annak ellenére leülhet csapata Udinese elleni Bajnokok Ligája-selejtezőjén a kispadra, hogy az UEFA két mérkőzésre eltiltotta, mivel korábbi büntetése letöltése során megszegte a korlátozásokat.

Az Ágyúsok mestere ezt azzal érte el, hogy fellebbezést nyújtott be a két mérkőzésre szóló eltiltás ellen, így az ügyet mindenképp csak a szerdai találkozó után tárgyalja majd újra az európai szövetség illetékes bizottsága. Így ha jogerőssé is válik az eltiltása, azt csapata továbbjutása esetén a Bajnokok Ligája, kiesés esetén az Európa Liga csoportmérkőzésein kell letöltenie.

Wenger az Udinese ellen 1-0-ra megnyert selejtezős összecsapáson csak a VIP szektorban foglalhatott helyet, az előző idényben ugyanis egymeccses eltiltással sújtották, mert az FC Barcelonával szemben elveszített nyolcaddöntős párharc után élesen kritizálta a visszavágót vezető bíró tevékenységét. A szakember azonban kedd este mobiltelefonon kommunikált, a mellette helyet foglaló Boro Primorac edző segítségével sms-üzeneteket juttatott el a kispadra, s ezzel az UEFA tájékoztatása szerint megsértette az érvényben lévő büntetésére vonatkozó szabályokat.