Tenisz

Már nem az édesapja edzi Caroline Wozniackit

  • VNA
megosztom

Meglepő hirtelenséggel döntött úgy a világelső Caroline Wozniacki, hogy mostantól nem az édesapja, Piotr irányítja majd edzéseit.

A döntés –saját bevallása szerint – már a Cibulkova ellen elveszített wimbledoni nyolcaddöntő után megszületett, mégis csak a közelmúltban egy dán napilapban látott napvilágot a hír, hogy edzőként már nem az édesapa, Piotr irányítja majd Caroline Wozniacki edzésmunkáját. „Már nem én vagyok az edzője. Hogy ki lesz az új? Megígértem, hogy ezzel kapcsolatban nem mondok semmit sem. Továbbra is Caroline édesapja maradok és támogatni fogom őt mindenben” - nyilatkozta az Ekstra Bladet című lapnak Piotr Wozniacki, aki egykoron labdarúgóként maga is profi szinten sportolt. A hírek szerint az édesapa „állt félre” lánya sikerei útjából, mert úgy érezte, hogy lánya a mostani túlságosan védekező stílusával nem juthat el még magasabb szintre.

Caroline Wozniacki és Piotr Wozniacki munkakapcsolata megszakad
A női ranglistát vezető, de még mindig Grand Slam győzelem nélkül álló 21 esztendős dán játékos az augusztus végén kezdődő US Open előtt továbbra is keresi a formáját, amit jól mutat, hogy legutóbb Torontóban (Roberta Vinci ellen) és Cincinattiben (Christina McHale ellen) is már az első mérkőzésén kiesett. A júniusban Koppenhágában aratott győzelem óta nem nyert tornát, azóta pedig sokkal inkább azzal került a sportújságok címlapjára, hogy egyre szorosabb szálak fűzik a golfsport feltörekvő észak-ír tehetségéhez, Rory McIlroyhoz.

megosztom