Cselgáncs-vb

Csernoviczki a 16, Ungvári a 32 között

  • MTI

A 48 kg-ban érdekelt Csernoviczki Éva bejutott a 16 közé a párizsi, olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokság keddi nyitónapján.

Csernoviczki az örmény Gajane Artyanjan után a szenegáli Mame Seydivel szállt szembe, a nemzetközi eredmény nélkül álló rivális nem is tanúsított komoly ellenállást. Két figyelmeztetés után a magyar dzsúdós jukóval vezetett, majd két perccel a mérkőzésidő vége előtt egy kétkaros válldobással vetett véget a küzdelemnek. A nyolcaddöntőben a hazai közönség előtt szereplő Laetetia Payet vár a tatabányaiak háromszoros Eb-ezüstérmesére.

Ungvári - akinek súlycsoportjában 81-en indultak - erőnyerőként a második fordulóban kezdett Martin Ivanov ellen; a bolgár a nyitókörben ipponnal verte a 60 kg-ban világ- és Európa-bajnok brit Craig Fallont. A csata egy "szokásos" Ungvári-leszorítással indult, Ivanov kiszabadította magát, ám az akció alighanem kedvét szegte: nem találta a fogást a magyaron, egymás után kapta az intéseket, végül Ungvári vazaarival nyert.    

A folytatásban nem a tavalyi, bécsi Eb-döntőben Ungvárit vitatott körülmények között legyőző spanyol Sugoi Uriarte következik, hanem az őt meglepetésre legyűrő Golan Pollack. Az izraeli dzsúdós egy Világkupa-aranynál tart.