Kajak-kenu

Szombaton kajak-kenu sprint show a Városligetben

  • MTI

Egy héttel a nagysikerű szegedi világbajnokság után és néhány nappal a londoni olimpiai tesztverseny előtt különleges kajak-kenu versenyre kerül sor szombaton Budapest szívében, a városligeti tavon.

A Red Bull Vízisprint keretében 100 méteres távon méri majd össze gyorsaságát 32 versenyző, köztük Kozák Danuta, Vajda Attila, Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor, a brit Edward McKeever és a litván Jevgenyij Suklin.
   
"Szeretnék egy kisebb Szegedet varázsolni a tóra. Bár a 100 méter nem az én távom, kíváncsian várom, hogy mire leszek képes a 200-as menőkkel szemben" - mondta a kétszeres világbajnok Kucsera, aki éppen szombaton ünnepli majd 29. születésnapját.
   
"Nem sokszor van alkalmam ilyen belvárosi versenyeken részt venni. Remek kezdeményezés, és itt Magyarországon, ahol a kajak-kenu rendkívül népszerű, a közönség is megvan hozzá" - fogalmazott McKeever.
   
Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) társszervezésében életre hívott, pénzdíjas vetélkedésben négy számban - női és férfi kajakban, férfi kenuban és vegyespárosban - rendeznek futamokat. Minden győztes 1000 euróval gazdagodik, míg a második helyezettek 750, a harmadikok 500, a negyedikek pedig 250 eurót kapnak.
   
A 16 órakor kezdődő versenyre ingyenes a belépés, a zárás után élő zene várja a kilátogatókat.