Hegyikerékpár

Benkó Barbara a második helyen végzett a Világkupán

  • MTI
megosztom

Benkó Barbara az előkelő második helyen végzett összetettben a hegyikerékpáros Világkupa-sorozat olimpiai krossz számában, a 23 éven aluliak között. Magyar versenyző ilyen kiemelkedő eredményt korábban még nem ért el.

A hazai szövetség hétfői tájékoztatása szerint a Vk utolsó, az olaszországi Val di Soléban megrendezett viadalán Benkó negyedikként zárt.

A férfiak mezőnyében Parti András 39. lett, összteljesítménye a 44. helyhez volt elég. Az U23-asok között Juhász Zsolt a 38. helyen fejezte be az olaszországi futamot, összetettben tizennyolcadikként végzett. A junioroknál Fenyvesi Péter 62., Meggyesi Gergő 67. lett.

A Val di Sole-i viadal úgynevezett four-krossz versenyében Scherdán Benjamin a 44., Papp Norbert a 46., Tarr Tamás pedig a 48. helyen végzett. A lejtősök közt (downhill) Liszi Attila a 133., Lukács Rajmund a 167. pozícióban zárta a viadalt.
Az olimpiai kvótaszerzés szempontjából fontos pontszerzési lehetőség a hétvégén, Törökországban nyílik majd legközelebb a magyar versenyzők számára.

megosztom