Videoton

Oliveirának jól esett az elismerés

Nem akárhogyan mutatkozott be a magyar élvonalban a Videoton kölcsönjátékosa, Filipe Oliveira. Az AC Parmától érkező szélső a Pécs elleni bajnokin két gólpasszal segítette csapatát a győzelemhez.

A sikeres debütáló: Filipe Oliveira A 27 éves portugál labdarúgó korábban az angol Chelsea játékosa is volt, de az utóbbi éveket már Olaszországban töltötte. Az AC Parma tulajdonában lévő Oliveira egy szezonra kölcsönbe érkezett Paulo Sousa együtteséhez, és rögtön első "éles" mérkőzésén jó teljesítménnyel vétette észre magát. A Pécs ellen 4-1-re megnyert találkozón a portugál két gólpasszt adott társainak, így a szerzet gólok felében tevékenyen benne volt, de úgy érzi: van még lemaradása a többiekhez képest. 

"Fizikálisan még van bepótolni valóm, különösen a védekezésben kell többet segítenem a középpályán. Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy bemutatkozhattam a Vidiben, méghozzá győztes mérkőzésen, egy olyan helyzetben, amikor a három pont megszerzése nagyon fontos volt számunkra. A csapat győzelme a legfontosabb, de a saját teljesítményemet tekintve ez kezdésnek jó volt, és mostantól folytatnom kell ugyanazt a munkát" - nyilatkozta a középpályás a vidi.hu-nak.  Sousa honfitársát a 70. percben lecserélte, a fehérvári publikum vastapssal ismerte el Oliveira teljesítményét.

"Mindig jó érzés egy játékos számára, ha a szurkolók elismerik a teljesítményét, de legalább ilyen fontos, hogy úgy jöttem le a pályáról, hogy éreztem, mindent sikerült kiadnom magamból. Egy futballista számára az a legjobb, hogyha tudja, hogy ennél többet nem tudott volna tenni a csapatért" - mondta a játékos.