Német rali

Ogier nyert, Turánék kategóriájukban dobogósok lettek

  • MTI

A francia Sébastien Ogier győzött a Német-ralin, a világbajnokság kilencedik futamán, amelyen a Turán, Zsíros páros összetettben a 19. helyen végzett.

Sébastien Ogier vezeti Citroënjét a Német Ralin 2011 augusztusában

A második helyen honfitársa, a sorozatban hétszeres világbajnok, az idei pontversenyben is élen álló Sébastien Loeb, a harmadikon pedig a spanyol Dani Sordo végzett. Loeb szombaton defekt miatt sok időt vesztett.

Pályafutása hatodik futamgyőzelmével Ogier feljött a második helyre összetettben.

A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős a kiváló harmadik helyen végzett a Super2000-esek között, míg az abszolút kategóriában a magyar duó a szintén elismerésre méltó 19. helyen zárt.

"Noha csak öt gyorsaságit rendeztek vasárnap, számunkra nehezen kezdődött" – mondta az MTI-hez eljutatott közleményben Turán Frigyes. – "Az első szakaszon előjött ugyanaz a szervógond, mint előző nap, és bár nem volt tartós, egy kicsit megzavart minket, még a második gyorsaságin sem voltunk igazán koncentráltak. A második körre aztán megérkezett az eső is, ami azért volt érdekes, mert ezzel az autóval nem mentünk még nedves aszfalton, úgyhogy nem tudtuk, miként viselkedik majd. Akadt egy kis kuplungproblémánk is, de ettől függetlenül teljesítettük a feladatot, amit kaptunk: okos versenyzéssel a harmadik helyen célba vittük a Ford Fiestát és értékes pontokkal gazdagodtunk."

Német Rali
végeredmény
1. Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (francia, Citroën DS3) 3:32:15.9 óra
2. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroën DS3) 39.8 mp h.
3. Dani Sordo, Carlos Del Barrio (spanyol, Mini) 1:55.6 p h.
...19. Turán Frigyes, Zsiros Gábor (Ford Fiesta S2000) 21:52.2 p h.
Rali-világbajnokság
A pontverseny állása kilenc futam után
1. Sébastien Loeb (francia, Citroën) 192 pont
2. Sébastien Ogier (francia, Citroën) 167
3. Mikko Hirvonen (finn, Ford) 156
Következik: Ausztrál-rali, szeptember 8-11.