Kajak-kenu vb

Meglepetés női 200-on, az új-zélandi Lisa Carrington győzött

  • VNA

Nem sikerült jól a döntő Paksy Tímeának, aki a kilencedik helyen zárta a női kajak egyesek 200 méteres versenyét, győzött az új-zélandi Lisa Carrington.

A hetes pályán induló (2006-ban pont itt Szegeden világbajnoki címet szerző) Paksy Tímea kifejezetten rosszul rajtolt a 200 méteres versenyben, az első métereken összeszedett hátrányán pedig később sem tudott változtatni, sőt a hajrára már közel két hajóhossznyival maradt el a nagy meglepetésre győztes új-zélandi Lisa Carrington mögött. A második hely ebben a számban a lengyel Marta Walczykiewiczé lett, míg a bronzérmet az olimpiai bajnok ukrán Inna-Oszipenko Radomska nyakába akasztották. A szám legutóbbi négy világbajnoki címét magyar kajakos szerezte meg (2006-Paksy Tímea, 2007, 2009, 2010 - Janics Natasa), most azonban a szegedi publikum döbbenetére még a dobogótól is messze volt a gyenge rajtjával komoly hátrányba kerülő magyar versenyző.

„Elrontottam a rajtot, onnantól már kuka volt ez a döntő – mondta Paksy Tímea a vb-honlapján - Csak magamat okolhatom, mert fejben és fizikailag is nagyon erős voltam. Eddig olimpiai kvótákat gyűjtöttem, és nem mentem az olimpiára. Remélem most fordítva lesz.”