Kajak-kenu vb

Max Hoff 5000-en egyéniben is világbajnok lett Szegeden

  • VNA

Max Hoff alaposan kárpótolta magát azért, mert kedvenc távján, kajak-egyes 1000 méteren nem került dobogóra, szombaton a német férfi négyessel 1000 méteren, vasárnap pedig 5000 méteren is világbajnok lett Szegeden.

A férfiak 5000 méteres versenyében igazi sztárparádét láthatott a szegedi közönség, ahol az olimpiai távok legjobbjai is rajthoz álltak. Az első kör végén a szombaton a német négyessel 1000 méteren világbajnok Max Hoff mellett az ezer egyes szegedi győztese, a kanadai Adam van Koeverden, valamint az 500 méteren Pekingben olimpiai bajnok ausztrál Ken Wallace is ott evezett. Mellettük a spanyol Javier Hernanz evezett még az első körben, a tempót azonban az ötfős csoportnak a fehérorosz Aleh Jurenia diktálta.

A második kör elején Wallace és Hernanz összeakadtak egymással, így az ütközés és tempóvesztés következtében gyorsan le is szakadtak a többiektől.Az élen aztán nem sokkal később már Koeverden sem tudott menni a többiekkel, így féltáv után már csak Jurenia és Hoff harcolt a végső sikerért. A németek világbajnoka végül az utolsó körben olyan tempót diktált, amellyel nem lehetett lépést tartani, így Csipes Tamarához hasonlóan ő is második szegedi aranyérmét szerezte meg. A szám magyar indulója, Pauman Dániel a kilencedik helyen ért célba.

"Az elején megpróbáltam maximumot nyomni, sőt mondhatom azt is: kőkemény ezret akartam, hogy jó helyem legyen, együtt tudjak haladni az élbollyal. Egy darabig Ken Wallace vizén mentem, a vége már nem úgy sikerült ahogy elképzeltem. De azt hiszem, egy ilyen mezőnyben nem szégyen a kilencedik helyen zárni” – mondta a vb-hivatalos honlapjának nyilatkozva Paumann Dániel.