Biatlon

Magdalena Neuner külön készül a válogatott csapattól

  • VNA

Külön engedéllyel, a válogatott kereten kívül készülhet a következő szezonra a németek tízszeres világbajnok biatlonosa, Magdalena Neuner.

A németek biatlonos olimpiai bajnoka, Magdalena Neuner új utakat választ a szezonra történő felkészülésben. A kétszeres ötkarikás győztes és tízszeres világbajnok német versenyzőnek ugyanis a német szövetség elfogadta azon kérését, hogy külön utakon készüljön, akár távol a válogatott kerettől. „Az edzők és a szövetség is megadja nekem azt a szabadságot, hogy a felkészülésemet ezúttal másképp alakítsam ki” – nyilatkozta az egyik nemzetközi biatlonos portálnak Neuner.

A német biatlon válogatott hamarosan kezdődő tiroli edzőtáborában a tervek szerint már nem is lesz ott Neuner, aki inkább otthon Bernhard Kröll edző irányításával végzi az alapozó munkát. „Én más vagyok, mint a többiek, a szerveztem pedig másfajta felkészülést igényel” – tette hozzá Neuner, aki vancouveri olimpiai győzelmei után még a visszavonuláson is elgondolkozott, most azonban már gőzerővel készül a hazai rendezésű, 2012-es ruhpoldingi világbajnokságra.