Nemzetközi foci

Lövöldözés szakított félbe egy mexikói bajnokit

  • MTI
megosztom

Negyven percig tartott egy mexikói első osztályú labdarúgó-bajnoki mérkőzés, amelynek azért lett vége idő előtt, mert a stadion tőszomszédságában lövöldözés tört ki.

Az északi Torreón városban zajló szombati Santos-Morelia meccsen 0-0-s állásnál, nem sokkal a szünet előtt érzékelték a dörrenéseket a játékosok, akik azonnal az öltözőbe menekültek, míg a húszezres nézősereg egy része a pályán igyekezett menedéket találni. Végül is nem tört ki pánik, a rendezők hangosbeszélőn keresztül nyugtatták a szurkolókat, akik a csetepaté zárultával békésen hagyták el a stadiont.

A lövöldözésben egy rendőr sérült meg. A hátteret még vizsgálják, de az egybehangzó hírügynökségi jelentések a Mexikóban dúló drogháború részeként értékelik az incidenst, amelyben fegyveresek egy autóról lőttek rá a rendőrökre.

A közép-amerikai ország kormányzatának a kábítószer-kereskedelem visszaszorítása, a drogkartellek felszámolása végett indított, s jó fél évtizede tartó hadjáratával összefüggésben becslések szerint eddig mintegy 42 ezren vesztették életüket Mexikóban.

megosztom